Sari la conținut

Nutriționistul dezvăluie: Acestea sunt cele 6 alimente care contribuie la pierderea în greutate

Pierdere in greutate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
leguma care garanteaza pierderea in greutate

Nutriționistul dezvăluie care sunt cele șase alimente care ajută la pierderea în greutate. Grăsimile sănătoase pot contribui la pierderea în greutate și, mai important, protejează organismul de bolile cronice, potrivit unui specialist în nutriție.

Dieteticianul Kimberly Gomer spune pentru Best Life că teama răspândită de grăsime este nefondată. De fapt, ea recomandă adăugarea de grăsimi sănătoase la mesele tale, asociindu-le cu surse de proteine ​​slabe și legume bogate în nutrienți.

Cheia unei scăderi în greutate cu succes

Potrivit specialistului, senzația de sațietate după masă este cheia unei scăderi în greutate cu succes și că grăsimile sănătoase ajută la hormonii foametei și a sațietății.

Dacă vă întrebați care grăsimi sănătoase sunt considerate cele mai bune pentru pierderea în greutate și pentru o sănătate mai bună, am întocmit mai jos o listă cu cele pe care ar trebui să le adăugați în dieta dumneavoastră.

Alimente bogate în grăsimi sănătoase care contribuie la pierderea în greutate

Ulei de masline 

După cum explică experții, este important să includem grăsimi sănătoase în dieta noastră, evitând în același timp pe cele care provoacă inflamație. Alegerea uleiului de gătit potrivit – ideal uleiul de măsline extravirgin (EVOO) față de uleiurile industriale din semințe vegetale – poate crește nivelul de grăsimi mononesaturate și antioxidanți sănătoși, care în cele din urmă pot ajuta la pierderea în greutate și la o sănătate generală mai bună, spune Gomer.

Uleiul de măsline nu este singurul ulei de gătit sănătos care poate ajuta la pierderea în greutate și vă poate îmbunătăți sănătatea generală. Uleiul de avocado și uleiul de cocos sunt încă două exemple de uleiuri sănătoase, procesate minim, care sunt bogate în grăsimi sănătoase.

Nuci

gustare care reduce grăsimea
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Nucile pot avea un conținut ridicat de calorii, dar sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega-3 valoroși, chiar și atunci când sunt consumate în cantități mici.

„Acizii grași omega-3 sunt grăsimi polinesaturate care sunt incredibil de sănătoase”, spune Jennie Stanford, medic în obezitate și colaborator medical Drugwatch.

„Sunt importante pentru funcția cognitivă, sănătatea imunitară, vederea și sănătatea cardiovasculară. Omega-3 sunt, de asemenea, antioxidanți puternici cu proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea riscului multor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și demența”, adaugă el.

Semințe

Semințele, inclusiv semințele de chia, semințele de in, semințele de dovleac sau semințele de floarea soarelui, oferă beneficii similare pentru sănătate și pierderea în greutate ca și nucile. Pe lângă faptul că conțin grăsimi sănătoase, sunt și o sursă bună de proteine, fibre, vitamine B1, B2, B3, vitamina E și minerale precum magneziu, potasiu, calciu, fier vegetal și zinc.

„Consumul de semințe de chia, atunci când este combinat cu o dietă săracă în calorii, poate duce la o pierdere semnificativă în greutate ”, raportează un studiu din 2023 publicat în Journal of Medical and Health Sciences și continuă „Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare cu perioade de intervenție mai lungi pentru a stabiliți eficacitatea și dozele optime de suplimente cu semințe de chia pentru o gestionare eficientă a greutății.”

Avocado

Gomer, care are peste 25 de ani de experiență în gestionarea greutății, diabet și rezistență la insulină, recomandă consumul de avocado ca sursă de grăsimi sănătoase pentru pierderea în greutate. Avocado este bogat în acid oleic, un acid gras mononesaturat omega-9 care ajută la reducerea inflamației, spune el.

Ouă, aliment ce ajută în procesul de slăbire

Gomer recomandă, de asemenea, să obțineți mai multe grăsimi sănătoase, inclusiv grăsimi mononesaturate și grăsimi polinesaturate, din ouă. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, este important să mănânci gălbenușul.

„Toată grăsimea dintr-un ou se află în gălbenuș ”, explică Egg Farmers of Canada. „ Nu numai că gălbenușul de ou conține grăsimi sănătoase, dar conține o tonă de nutrienți importanți solubili în grăsimi precum vitaminele A, D și E și antioxidanții luteină și zeaxantina. Grăsimile sănătoase din gălbenușul de ou ajută, de fapt, corpul nostru să absoarbă acești nutrienți din gălbenușul de ou.”

Pește gras

Stanford sugerează consumul de pește gras ca o altă sursă sănătoasă de omega-3. De fapt, mulți experți recomandă să consumați aproximativ 220 de grame de fructe de mare cu conținut scăzut de mercur pe săptămână pentru o sănătate optimă.

Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, acestea sunt, de asemenea, pline de nutrienți și proteine ​​slabe, care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de scădere în greutate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel