Din cuprinsul articolului
Mihaela Bilic, nutriționist, spulberă toate miturile și atrage atenția asupra cerealelor, care au devenit preferate în rândul consumatorilor.
Iată întreaga postare de pe Facebook a dr. Mihaela Bilic:
Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. Orice imagine, ambalaj sau reclama care vrea sa promoveze un stil de alimentatie sigur, sanatos si dietetic contine niste spice apetisante in fundal. Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai. Cuvantul integral sau digestiv a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda:)
Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre.
Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale. Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase.
Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste? Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit:( Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin.
Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne. Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea.
Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Mihaela Bilic, medic nutriționist, trage un semnal în ceea ce privește stresul zilnic și alimentația pe care o adoptăm. Specialistul susține că sistemul imunitar poate fi afectat.
”La nivelul intestinului, la nivelul acestei microbiote despre care vorbim, zahărul are rol negativ. Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar. Microbiota a fost definită ca un organ de sine stătător.
Microbiota înseamnă miliarde de bacterii cu care noi conviețuim. Două kilograme din greutatea unui om de 60 de kilograme sunt reprezentate din bacteriile acestea benefice care ne populează organismul. Dacă nu ținem cont de aceste bacterii, atunci ne scade imunitatea și rezistența la boli.
Acest „organ” imunitar”. 70% din imunitatea noastră trăieşte în intestin. Organismul nostru e populat cu aceste bacterii, dacă noi nu le hrănim nu mai aveam această armată biologică ce ne apără. Noi ne naştem sterili la nivelul intestinului.
Copilul trebuie să intre în contact cu cât mai multe alimente diferite. Trebuie să aibă contact cu 15 alimente, zilnic.
Avem o alimentaţie plină şi sănătoasă, dar câteodată,mai ales după un tratament cu antibiotice, avem nevoie de aceste suplimente ca să întregim culturile bacteriene care au fost distruse.
Suplimentele cu acele probiotice sunt cele mai benefice metode de a ne dezvolta şi a ne întări imunitatea pentru că nu au niciun efect secundar.
Noi le dăm în ideea în care o parte din acele bacterii se vor coloniza, vor rămâne în intestin pentru că inclusiv cu vârsta diversitatea acestor bacterii benefice scade din cauza vârstei, din cauza stresului.
Stresul, pe lângă zahăr şi o alimentaţie excesiv de bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi pentru că mor de foame dacă nu le hrănim.
Nu realizăm că carbohidraţii ne hrănesc aceste bacterii, avem stresul, antibioticele. Tot ce aducem în intestin ne dezechilibrează această microbiotă.
Produsele care fermentează sunt foarte benefice. Avem borşul, drojdia, care la fel sunt foarte bune”, a declarat Mihaela Bilic, la ”Vorbeşte lumea”.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…