Nutriționist: plantele care te ajută scazi rapid nivelul de colesterol

Un nutriționist recomandă cinci substanțe botanice pentru a reduce în mod natural nivelul colesterolului „rău”.

Colesterolul nu este deloc rău. De exemplu, substanța ceroasă ajută la construirea structurii membranelor celulare și la producerea hormonilor. Cu toate acestea, având niveluri ridicate de colesterol LDL, cunoscut și sub denumirea de tipul „rău”, prezintă o problemă gravă de sănătate, deoarece înfundă arterele.

Din fericire, schimbările simple ale stilului de viață pot funcționa de minune când încercați să îmblânziți niveluri ridicate de colesterol.

Potrivit nutriționistului Dr. Pamela Mason, de la Serviciul de Informare pentru Sănătate și Suplimente Alimentare din Marea Britanie, cinci substanțe botanice ar putea ajuta la reducerea nivelului de substanță gras.

Ea a spus: „Plantele botanice, alături de micronutrienți, sunt toate vești bune pentru nevoile noastre de sănătate alimentară și acest lucru a fost parțial revizuit într-un nou raport pe care eu și colegii de la HSIS – Menopause Nutrition: Challenges and Opportunities – tocmai l-am publicat.”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei, Valori colesterol

Plantele care te ajută să scazi nivelul de colesterol rău

Analizând diverse cercetări, inclusiv în domeniul colesterolului, nutriționistul a recomandat să se introducă în alimentație ghimbir, afine, merișor, usturoi și ginseng.

De exemplu, usturoiul reduce colesterolul și alte grăsimi din sânge, în timp ce suplimentele de usturoi reduc colesterolul total cu până la 29,8 mg/dL.

Mai mult, un studiu efectuat pe 70 de persoane cu diabet a descoperit că ghimbirul poate ajuta la reducerea colesterolului atunci când este luat la 1600 mg pe zi timp de 12 săptămâni, a explicat Dr Mason.

Ea a adăugat: „Un studiu controlat randomizat pe 30 de persoane cu diabet a arătat că merișorul ar putea îmbunătăți, de asemenea, profilurile lipidice, în timp ce un alt studiu a arătat că fructele de merișor (9 grame pe zi) ar putea reduce colesterolul rău.”

Când vine vorba de ginseng, cercetările, publicate în Jurnalul de Etnofarmacologie, au descoperit că substanța botanică ar putea reduce atât nivelul colesterolului total, cât și cel rău.

Pe baza tuturor acestor constatări, nutriționistul a recomandat încorporarea acestor cinci plante într-o dietă sănătoasă, fie ca alimente, fie ca suplimente.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

7 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: