Din cuprinsul articolului
Nutriționist, despre efectul nucilor asupra inimii și a oaselor. Medicul nutriționist Charlotte Martin recomanda consumul zilnic de nuci . Doctorul sfătuiește să se consume zilnic nuci pentru a preveni bolile de inimă. Expertul sugerează, de asemenea, să înlocuiți o parte din carnea roșie din dieta dumneavoastră cu proteine pe bază de plante, iar nucile sunt ideale pentru acest lucru.
Nucile pot înlocui carnea
Potrivit dr. Charlotte Martin, nucile sunt o alternativă ideală la produsele din carne. În plus, aduce corpului grasimi sănătoase, vitamine, minerale, care întaresc sistemul imunitar, sănătatea oaselor si a inimii, potrivit Daily Mirror.
Nutriționistul spune că trecerea la alimente pe bază de plante nu înseamnă renunțarea complet la carne. Cu toate acestea, încorporarea mai multor alimente pe bază de plante, cum ar fi nucile, în dieta dumneavoastră vă poate îmbunătăți considerabil sănătatea.
Ce atte beneficii mai au nucile?
Incluse în mod regulat în dietă, nucile dau tonus și energie, susțin funcționarea organismului și protejează împotriva influenței factorilor externi negativi și a bolilor.
Consumul regulat de nuci are următoarele beneficii:
- Este util pentru inimă și vasele de sânge, reduce riscul bolilor cardiovasculare;
- Ajută la restabilirea metabolismului și la normalizarea metabolismului lipidic;
- Întărește sistemul imunitar și crește rezistența organismului la factorii externi negativi;
- Normalizează nivelul zahărului din sânge, previne apariția plăcilor de colesterol;
- Normalizează tensiunea arterială, reduce nivelul de colesterol rău;
- Previne dezvoltarea anemiei;
- Are efect antioxidant și oncoprotector;
- Are un efect pozitiv asupra funcționării glandei tiroide și asupra sintezei hormonilor;
- Stimulează funcția creierului, îmbunătățește memoria, ajută la combaterea stresului.
Mai mult, potrivit medicului, îmbunătățește funcționarea sistemului genito-urinar; încetinește procesul de îmbătrânire; restabilește microflora intestinală, elimină disbioza, îmbunătățește activitatea tractului gastrointestinal; are un efect pozitiv asupra stării părului și a unghiilor, îmbunătățește starea pielii.
Nucile pot fi consumate de cei diagnosticați cu diabet – nu cresc nivelul de zahăr și sunt sigure pentru persoanele cu această boală. Uleiurile și tincturile de nucă au proprietăți antiinflamatorii și pot fi folosite ca tonic general.
Nucile au un efect pozitiv asupra sistemului reproductiv și asupra sănătății femeilor în general. Nucile au următoarele efecte pozitive asupra sănătății femeilor:
- crește rezistența la stres, îmbunătățește funcția creierului și memoria au un efect calmant; normalizează funcția tiroidiană și echilibrul hormonal;
- ajută la normalizarea ciclului menstrual, face menstruația mai puțin dureroasă;
- îmbunătățește starea părului, întărește unghiile, iar utilizarea externă a uleiului de nucă este utilă pentru pielea feței;
- reduce riscul de tromboză și vene varicoase.
Așadar, conținutul crescut de acid folic din nuci îmbunătățește abilitățile de reproducere ale organismului.