Din cuprinsul articolului
Peștele este un aliment deosebit de valoros pentru sănătate, datorită conținutului său bogat în grăsimi Omega-3 și nutrienți precum vitamina D și seleniul, precum și nivelul ridicat de proteine.
În cadrul rubricii „Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea, medicul Anca Hâncu a discutat despre riscurile intoxicației cu metale grele și, de asemenea, despre beneficiile consumului de carne de pește pentru sănătate.
„Există o limitare care ar trebui respectată atunci când vorbim despre consumul de peşte. Să existe un maxim de un microgram pe gram. Această cantitate se atinge la rechin. Păstrăvul are 0,17, tonul poate avea o cantitate de la 0,3 până la 0,6.
Cea mai mică cantitate de mercur se găsește în peștele din ape foarte curate. În păstrăv, de pildă, se găsește o cantitate foarte mică de mercur. Cu cât este peștele mai mare, cu atât va căpta mai mult din aceste substanțe toxice. Totodată, dioxina este o substanță toxică care nu trebuie să se regăsească în pește. Un pește care conține dioxină, nu este comestibil, nu ar trebui consumat acest peşte,” a precizat medicul.
În general, peștii mari, care se află în partea de sus a lanțului trofic, au tendința de a acumula mai mult mercur. Unele dintre tipurile de pește cunoscute pentru conținutul lor mai mare de mercur includ:
Este recomandabil să limitezi consumul acestor tipuri de pește, în special în cazul femeilor însărcinate și a copiilor mici, pentru a evita expunerea excesivă la mercur. Optează pentru specii de pește cu conținut mai scăzut de mercur, cum ar fi somonul, sardinele sau heringul, pentru a beneficia în continuare de avantajele nutriționale ale consumului de pește, fără riscurile asociate cu nivelurile ridicate de metale grele.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…