Pâinea preparată în casă. Dr. Diana Artene, medic nutriționist a publicat pe pagina de Facebook o rețetă de pâine ușor de preparat. Medicul a precizat că, personal, preferă pâinea preparată în casă, în locul celei din supermarket. Mai jos, vă prezentăm rețeta:
Eu recomand painea preparata acasa din faina de grau 650, apa, drojdie si sare iodata. Este usor de preparat chiar si de copii.
Pentru 2 paini (sau o paine mai mare):
1. incalziti 600ml apa (sa fie calda, nu fierbinte)
2. puneti 1kg faina intr-un castron, si presarati 1 lingurita sare pe marginile castronului
3. amestecati 1 cub mic drojdie (25g) cu putina apa calda si apoi le turnati impreuna cu restul de apa calda in mijlocul fainii
4. amestecati tot pana obtineti un aluat omgogen (fara sa fie necesar sa framantati, doar sa fie omogen si atat)
5. lasati jumatate de ora sa creasca – teoretic acoperit cu un servet dar eu fac paine cand gasesc timp si frecvent am lasat castronul pur si simplu pe masa din bucatarie si nu l-a tras nici un curent.
6. modelati painea dupa forma dorita
7. ungeti tava cu putin ulei de floarea soarelui si puneti painea in tava
8. coaceti la 160 grade (sau foc mic) timp de jumatate de ora si gata
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…