Din cuprinsul articolului
Dr. Uma Naidoo, membru al facultății la Harvard Medical School, a dezvăluit care este primul aliment pe care îl recomandă pacienților pentru un creier tânăr şi sănătos.
„În calitate de psihiatru nutriționist, îmi propun întotdeauna să mențin o dietă bine echilibrată.
O mare parte din asta are de-a face cu a mă asigura că primesc toate vitaminele potrivite, mai ales pentru că aceasta este esențială pentru prevenirea declinului cognitiv.
Și având în vedere că riscul de boli neurologice crește pe măsură ce îmbătrânim, o întrebare pe care o primesc adesea de la pacienții mei este: `Care este cea mai bună vitamină pentru a ne proteja creierul îmbătrânit?`”, a spus Dr. Uma Naidoo, psihiatru nutrițional, expert în probleme ale creierului și membru al facultății la Harvard Medical School, potrivit cnbc.com.
Depresia, demența și deficiența mentală sunt adesea asociate cu o deficiență de vitamine B, a constatat un studiu de la Wayne State University School of Medicine.
„O deficiență de vitamina B12 este cea mai frecventă cauză a problemelor cognitive, în special în rândul vârstnicilor care trăiesc singuri și nu mănâncă corespunzător”, spune Rajaprabhakaran Rajarethinam, psihiatru și autorul principal al studiului.
Există opt vitamine B diferite, fiecare cu propriile sale beneficii primare pentru sănătate:
Vitamina B1, sau tiamina, este crucială pentru funcția de bază a celulelor noastre și pentru metabolismul nutrienților pentru energie.
Creierul este unul dintre organele cele mai active metabolic din corpul tău, ceea ce înseamnă că are nevoie de sprijinul tiaminei pentru a preveni deficiențele care pot duce la probleme neurologice în continuare.
Vitamina B2, sau riboflavina, acționează ca un asistent al enzimelor din celulele noastre care desfășoară reacții importante, cum ar fi în organism și creier.
De asemenea, ajută la creșterea celulelor, la producerea de energie și la descompunerea grăsimilor și a materialelor externe, cum ar fi medicamentele.
Vitamina B3, sau niacina, lucrează cu peste 400 de enzime pentru a produce materiale precum colesterolul și grăsimile necesare în organism și pentru a converti energia pentru toate sistemele noastre de organe. Niacina este, de asemenea, un antioxidant, care ajută la reducerea excesului de inflamație.
Vitamina B5, sau acidul pantotenic este esențială pentru producerea unui compus molecular numit coenzima A, care ajută enzimele corpului nostru să construiască și să descompună acizii grași pentru energie. De asemenea, ajută celulele noastre să genereze proteine.
Vitamina B6 sau piridoxina este remarcabilă pentru rolul său în prevenirea bolilor, deoarece nivelurile adecvate ale acestei vitamine sunt asociate cu un risc mai mic de apariție a cancerelor.
În plus, piridoxina ajută la multe reacții chimice din organism care susțin funcția imunitară și sănătatea creierului.
Vitamina B7, cunoscută cel mai frecvent sub numele de biotină, reglează semnalele celulare pentru o comunicare rapidă și eficientă în întregul organism. În creier, este esențială.
Vitamina B9 sau acid folic este un supliment popular și o vitamină-cheie pentru susținerea sănătății creierului și sănătăţii neurologice, a funcției optime a neurotransmițătorilor și a sănătății psihologice.
Un alt beneficiu este că ajută la încurajarea detoxifierii celulare.
Vitamina B12 sau cobalamina este o vitamină esenţială pentru formarea globulelor roşii şi ADN-ului şi pentru a susţine dezvoltarea şi funcţionarea sistemului nervos.
Vestea bună este că vitaminele B sunt printre cele mai ușor de introdus în alimentaţie.
1. Un ou conține o treime din valoarea zilnică recomandată de vitamina B7, în același timp conține cantități mici din multe dintre celelalte vitamine B.
2. Iaurtul este bogat atât în vitamina B2, cât și în vitamina B12, precum și în probiotice naturale, care susțin atât sănătatea intestinală, cât și sănătatea mintală.
3. Leguminoase precum fasolea neagră, năutul, edamamele și lintea vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit și sănătatea creierului. Sunt o sursă excelentă de vitamina B9 și includ cantități mici de vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5 și vitamina B6.
4. Somonul este în mod natural bogat în toate vitaminele B, în special vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6 și vitamina B12.
5. Semințele de floarea-soarelui sunt una dintre cele mai bune surse vegetale de vitamina B5.
6. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, varza sunt o sursă excelentă de vitamina B9. „Acesta este primul aliment pe care îl recomand pacienților care doresc să stimuleze starea de spirit scăzută”, mai spune dr. Uma Naidoo, psihiatru nutrițional.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…