Din cuprinsul articolului
Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie o metodă eficientă şi naturală de slăbit, fără a fi nevoit să ții cură de slăbire.
Un an în care să mâncăm doar mâncare pregătită acasă este soluția sănătoasă și care nu ne pune în situația de a ține efectiv o cură de slăbire, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Gata cu produsele ambalate și procesate!”
„Și sănătos și de slăbit! Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care să fie? V-ați săturat sau ați eșuat cu încercări de tipul “vreau să slăbesc”sau “vreau să mănânc sănătos”? Iată o sugestie care poate să funcționeze: vă propun ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de voi, acasă.
Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze. Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă”, explică nutriţionista.
Avantajele mâncărurilor gătite
Mâncarea gătită vine cu mai multe avantaje, explică medicul nutriționist. Primul dintre acestea ar fi că spui ADIO tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, „pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care nici măcar nu le considerăm mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi”.
Un alt avantaj este acela că nu vom mai mânca pe fugă sau pe pilot automat, tolăniți pe canapea, plictisiți în fața unui ecran, iritați și agitați în trafic, sau obosiți și nemulțumiți la birou. „Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă… un obicei care trebuie recăpătat”, susține medicul.
Cum anume vom slăbi? „Tot ce este gătit este bogat în apă, are volum mare și densitate calorică mică, deci ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați, fie ei și digestivi. Produsele ambalate sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa”, explică Mihaela Bilic.
Poți controla cantitatea de zahăr și grăsime din mâncare
Potrivit acesteia, un argument important este faptul că mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe care tu le pui în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime, alegi rețeta și metoda de gătire. „ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare”, ne indică Bilic un alt avantaj.
„Ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită “cheltuiala” de calorii”, dă asigurări medicul nutriționist.
„Vreți curățenie, ordine și disciplină în alimentația voastră? Atunci mâncarea gătită va ajuta să împușcați doi iepuri deodată: e sănătos și veți slăbi fără cură de slăbire”, conchide dr. Bilic.