Categories: Ştiri sănătate

Nutriționist: „Atenție la consumul de capșune”

Printr-un consum constant căpșunele promovează sinteza a doi hormoni importanți – adiponectina și leptina. Acești hormoni ajută procesul de lipoliza/ardere de grăsimi și îmbunătățesc viteza metabolismului, subliniază Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Potrivit acesteia, căpșunile reprezintă cel mai natural desert. Contine o mare cantitate de apa de care organismul are mare nevoie. Aceste delicioase fructe sunt bogate în fibre, stimulează memoria, nu contin LDL (colesterol rau), mentin rezerva alcalina a organismului si nu in ultimul rand iti dau o stare de bine general dupa ce le consumi.

„Căpșunele, ca și alte fructe de pădure, sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și flavonoizi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ca parte a unei diete echilibrate, ele pot ajuta la prevenirea a numeroase simptome; constipatie, inflamatie, pofta de dulce, etc. Ele contin si multa apa, zaharuri, vitamina A si K si complex de vitamine B, minerale si flavonoide care protejeaza celula de atacul radicalilor liberi. Sunt dulci si parfumate si au actiune diuretica, laxative, antianemianta si ajuta la reducerea nivelului de colesterol seric”, mai spune nutriționista.

Conținutul de nutrienți a 100 de grame de căpșune crude

„Calorii: 33 Apă: 91% Proteine: 0,7 grame Carbohidrați: 7,7 grame Zahăr: 4,9 grame Fibre: 2 grame Grăsimi: 0,3 grame.

Studiile sugerează că printr-un consum constant căpșunele promovează sinteza a doi hormoni importanți – adiponectina și leptina. Acești hormoni ajută procesul de lipoliza/ardere de grăsimi și îmbunătățesc viteza metabolismului”, este de părere Lygia Alexandrescu, potrivit Antena 3.

Căpșunile sunt sărace în calorii

„Sărace în calorii și cu indice glicemic redus, 100 de grame de căpșune conțin doar 33 de calorii, ceea ce le face sa fie cele mai preferate fructe recomandate in dietele de scadere in greutate astfel:

  • Ca mic dejun in amestec cu fugi integrali de ovaz;
  • Gustare intre mese (portii de max 300 g)
  • Ca piure inghetat cu zahar de mesteacan in forme de folosit in congelator

Lygia Alexandrescu: Atentie insa la consumul de capsunele pentru ca sunt fructe alergene!

„Un alt dezavantaj a căpșunelor este că pot conține mari cantitati de reziduuri de pesticide. În fiecare an, Environmental Working Group (EWG) produce o listă de fructe și legume cu cele mai mari niveluri de reziduuri de pesticide, cunoscută sub numele de „Dirty Dozen”. Căpșunile ocupă adesea locul înalt pe această listă. Având în vedere acest lucru, EWG sugerează cumpărarea de căpșuni organice pentru a ajuta la reducerea riscului de expunere la pesticide”, a explicat expertul nutriționist.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: