Din cuprinsul articolului
Nutriționist: ACESTEA sunt cele 7 alimente congelate pe care trebuie să nu le mai consumați NICIODATĂ
Odată cu creșterea vertigionoasă a prețurilor, mai ales la mâncare, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a vă aproviziona cu alimente care pot supraviețui luni de zile în congelatorul dvs. de încredere. Și nu e nimic rău în asta, nu-i așa?
Potrivit nutriționistului Signe Svanfeldt de la Lifesum, există câteva alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumpărați. Potrivit The Sun, Svanfeldt a argumentat că articolele din departamentul de congelatoare al supermarketurilor pot fi grozave pentru sănătatea noastră.
„Există o mulțime de opțiuni grozave, pline cu nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure. Cu toate acestea, există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat.
Ar trebui să ne propunem să le consumăm în cantități mai mici, deoarece s-a dovedit că un aport ridicat de aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a explicat nutriționistul.
Iată care sunt alimentele congelate pe care ar trebui să le evitați:
1. Pizza: Sunt mâncăruri delicioase, dar multe dintre cele congelate au cruste mai groase și sunt adesea acoperite cu carne procesată.
„Acestea sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care dacă sunt consumate în cantități excesive sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus Signe.
2. Produse de patiserie: Produsele de patiserie sunt o mâncare delicioasă pentru micul dejun și se potrivesc perfect cu o ceașcă de ceai sau cafea. Dar Signe a spus că acestea sunt de obicei bogate în grăsimi saturate.
„Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare și adaos de zahăr, care ar putea crește riscul de diabet de tip 2 și obezitate”, a adăugat ea.
3. Alimente prajite: Deși ar putea fi delicioase, alimentele prăjite, în special cele congelate cu adaos de conservanți, sunt bogate în grăsimi saturate și sodiu.
„Consumarea unei cantități mari din aceste alimente este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus nutriționistul.
4. Cârnați: Cârnatul este considerat un aliment de bază național în Marea Britanie, dar acestea tind să fie bogate în grăsimi saturate, precum și în sodiu, a spus Signe.
„Dacă sunt consumați în cantități mari, cârnații sunt asociați cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a adăugat ea.
5. Mese gata preparate: Sunt rapide și convenabile, dar tind să fie bogate în grăsimi saturate și sodiu, care dacă sunt consumate în cantități mari sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate, a spus Signe.
6. Cartofi prajiți: Dacă cumpărați chipsuri congelate sau cartofi prăjiți, atunci ar trebui să vă uitați întotdeauna la ingrediente, deoarece de cele mai multe ori acestea pot include uleiuri de gătit și sare adăugate.
Acest lucru este, de asemenea, același dacă comandați mâncarea când sunteți afară, deoarece majoritatea mărcilor mari folosesc cartofi prăjiți congelați. Dieteticianul înregistrat Janet Coleman, care lucrează cu ConsumerMag, a spus: „Când comanzi cartofi prăjiți, primești și o grămadă de grăsimi și calorii”.
7. Plăcintă: Este, fără îndoială, o mâncare reconfortantă și sățioasă. Dar un expert s-a întrebat dacă merită sau nu să-ți compromiți sănătatea consumând plăcinte congelate.
Allison Tallman, dietetician înregistrat la SportingSmiles.com a declarat pentru Fox: „Există o valoare nutritivă benefică limitată care provine de la acest produs. Excesul de calorii și grăsimi poate duce la creșterea în greutate”.
Valoarea nutrițională a alimentelor nu se schimbă dacă le înghețați, dar alimentele care sunt produse pentru a fi congelate vor avea uneori ingrediente adăugate pentru a ajuta la păstrarea lor.
Signe a adăugat că, dacă doriți să găsiți alimente care sunt mai bogate în nutrienți și au mai puțin sodiu, zahăr adăugat și grăsimi saturate, asigurați-vă că verificați întotdeauna eticheta nutrițională și găsiți opțiuni cu mai puține dintre acestea.
„Aceasta fiind spuse, niciun produs alimentar sau nutrient nu este atât de nesănătos încât să fie necesar să-l excludeți pe deplin din dieta dumneavoastră, totul este să aveți o dietă echilibrată și variată, în conformitate cu necesarul de energie”, a mai spus nutriționistul.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…