Din cuprinsul articolului
În ultimul timp, alimentele fermentate au fost foarte apreciate pentru beneficiile lor uimitoare pentru sănătate, în special în ceea ce privește stimularea metabolismului și pierderea în greutate.
Adăugarea acestor alimente favorabile intestinelor la dieta noastră poate îmbunătăți cu adevărat digestia și modul în care organismul nostru absoarbe nutrienții. Nutriționistul Michelle Sari a descoperit cele mai bune alimente fermentate care ne pot ajuta să pierdem câteva kilograme mai repede și să ne stimulăm metabolismul.
Laptele acru
Iaurtul este bogat în probiotice, bacterii benefice care promovează un microbiom intestinal sănătos. Un microbiom intestinal echilibrat poate îmbunătăți digestia, absorbția nutrienților și susține sănătatea metabolică, toate acestea putând contribui la pierderea în greutate.
„Iaurtul este o sursă excelentă de probiotice. De asemenea, este bogat în proteine, care contribuie la senzația de sațietate. În plus, iaurtul furnizează calciu, care este esențial pentru sănătatea oaselor și este asociat cu îmbunătățirea sănătății digestive și cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2”, spune Sari.
Kefirul
Kefirul este plin de probiotice, care ajută la menținerea sănătății intestinului și la îmbunătățirea digestiei. În plus, conținutul ridicat de proteine al chefirului oferă o senzație de sațietate, iar vitaminele și mineralele sale susțin sănătatea metabolică. Este, de asemenea, scăzut în calorii, ceea ce îl face completarea perfectă pentru planul nostru de pierdere în greutate.
„Kefirul este plin de probiotice care ajută la îmbunătățirea sănătății intestinului. Acest echilibru este esențial pentru o digestie mai rapidă și absorbția nutrienților. Kefirul este, de asemenea, bogat în proteine, susținând mușchii și sațietatea, ceea ce poate fi util pentru pierderea în greutate”, subliniază Sari.