Din cuprinsul articolului
Alimentele crocante sunt benefice pentru pierderea în greutate, spune expertul în nutriție Ekaterina Kusina. Nutriționistul spune că alimentele vegetale crude ajută la menținerea unei greutăți sănătoase.
Acestea controlează apetitul, promovează sațietatea și previn excesul de supraalimentare. Potrivit expertului, persoanele care includ alimente vegetale crude în dieta lor zilnică se simt sătule cu mai puțină mâncare.
Cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate

Dr. Kuzina notează, de asemenea, că multe produse cu o textură crocantă conțin o cantitate mare de fibre, ceea ce creează o senzație de stomac plin pentru o lungă perioadă de timp. Fibrele ajută la dezvoltarea unei microflore utile în intestine, ca rezultat al căruia o persoană nu este atrasă de gustări, zahăr și carbohidrați rapizi.
Care sunt alimentele crocante care te ajută să slăbești? Potrivit expertului, acestea sunt:
- Merele – conțin fibre dietetice, care te ajută să te simți mai mult;
- Migdalele – sunt o sursă de grăsimi și proteine și ajută la reducerea poftei de mâncare;
- Sfeclă roșie – conține fibre dietetice pentru controlul apetitului și normalizarea tractului gastro-intestinal;
- Varza – bogat în fitonutrienți și fibre, oferă un sentiment de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.
Morcovii, merele și alte legume și fructe crocante sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care susțin sănătatea și funcționalitatea generală a organismului. În plus, aproape toate legumele și fructele crocante conțin mai puține calorii decât alte produse”, spune nutriționistul Ekaterina Kusina.
Alte alimente care promovează pierderea în greutate
- Peștele este unul dintre cele mai benefice alimente pentru pierderea în greutate, deoarece este ușor digerabil și satiric. Peștele este bogat în vitaminele A, D, calciu, iod, fosfor, fluor, zinc și acizi grași Omega-3, Omega-6. Acești acizi curăță corpul de colesterol, restabilesc metabolismul și îmbunătățesc performanța creierului și a sistemului nervos.
- Cele mai utile tipuri de pește sunt albe, adică cele care conțin un procent scăzut de grăsime, aproximativ 2%. Aceste soiuri includ cod, mecatian, mentaina și loc. Conținutul lor caloric variază de la 72 la 86 kcal. Cel mai bun mod de a pregăti peștele pentru pierderea în greutate este să prepari abur sau să coaceți. Nu se recomandă să mâncați pește afumat, sărat, murat sau prăjit.
- Rodia este unul dintre cele mai eficiente produse pentru pierderea in greutate, in plus, contine nutrientii necesari pentru organism: vitaminele B, C, H, PP, potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, iod, fosfor, sodiu. Fructul este folosit ca imunostimulant, tonic și restaurator. Rodia are un conținut moderat de calorii – 72 kcal – deci dă un sentiment de satyatitate, înzăpeziți setea, dar nu adaugă excesul de greutate. Fibrele promovează formarea microflorei utile, îmbunătățește metabolismul și munca intestinală, ceea ce este important pentru pierderea în greutate. O dietă cu rodie sau o dietă mixtă vă ajută să dobândiți o figură subțire și, de asemenea, îmbunătățește pielea, oferindu-i un aspect de înflorire.