Sari la conținut

Numărul tulburărilor psihice, în creștere alarmantă în România. Medicii din țară și din străinătate se reunesc la Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintala „Galatia 2019” pentru a găsi soluții

În perioada 8-12 mai va avea loc a III-a ediție a Conferinței Europene de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2019”.

Ca și la edițiile precedente, la acest important eveniment medical vor participa medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, sociologi, filosofi, asistenți medicali, dar și specialiști din alte domenii de activitate.

Scopul acestei conferințe este de a veni în sprijinul programelor de sănătate mintală din România, având în vedere cifrele alarmante care arată creșterea incidenței tulburărilor psihice.

Interdisciplinaritatea în psihiatrie

Pentru că psihiatria este o disciplină care interferează cu aproape toate specialitățile medicinei. Este o specialitate a medicinei care, alături de psihologie, explorează complexitatea fascinantă a minții umane atât în partea sa luminoasă, cât și în zona ei tenebroasă. Psihiatria este zona în care medicul și pacientul lucrează împreună pentru ca întrebările să-și primească răspunsurile, iar problemele să-și găsească soluțiile.

Tocmai de aceea, și la ediția din 2019, interdisciplinaritatea în psihiatrie este principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu”, a declarat Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, președintele conferinței.

Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos- Facultatea de Medicină și Farmacie, în parteneriat cu Academia Română și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați.

Cyberbullying-ul și meditația, printre subiectele dezbătute

„Cyberbullying în adolescență. Consecințe și abordări terapeutice” este o temă de actualitate care va fi dezbătută în cadrul Secțiunii de Psihologie. Având în vedere tendințele actuale privind imaginea de sine promovată în societate, „Frumusețea distructivă – Bulimia. Distorsiunile cognitive în tulburările de comportament alimentar” este un alt subiect al conferinței. Prof. Dr. Diana Bulgaru Iliescu va prezenta tema „Actualități în psihiatria medico-legală”, problematică tot mai frecventă odată cu creșterea delicvenței. În secțiunea de Sociologie, Prof. Dr. Antonio Sandu va aborda subiectul „Practica Mindfulness și meditaţia în consilierea filosofică”. Prof. Dr. Roxana Chiriță va prezenta „Valențele interdisciplinare ale sindroamelor rare în psihiatrie”. Prof. Dr. Florin Verza aduce în discuție „Relația dintre formele comunicării și structurile bazale ale personalității în performarea academică”. În secțiunea dedicată psihologiei, psihologul Aurel Lefter va arăta cum se efectuează „Evaluarea psihologică clinică în context judiciar”, în timp ce Prof. Dr. Ion Dafinoiu ne va arăta cum se realizează „Managementul psihologic al durerii”, iar psiholog Liliana Luca va pune în lumină „Stigma personalului medical în asistența medicală psihiatrică”. Prof. Dr. Mirela Manea va prezenta actualități despre „Anxietatea – opțiuni terapeutice de la trecut la prezent”.

Despre „Criminalii în serie – Categorii psihopatologice” și „Placebo and Nocebo”

În cadrul noii secțiuni de Filosofie, Antropologie, Prof. Dr. Dan Simbotin va prezenta subiectul „Interdisciplinaritate, Multidisciplinaritate, Transdisciplinaritate. Limite ale teoriilor privind unitatea științei”, iar Prof. Dr. Mendo Castro Henriques va vorbi despre „Consciousness – a dialogical presentation”. Două subiecte deosebit de interesante sunt „Placebo and Nocebo”, prezentare realizată de Prof. Dr. Michael Davidson, și „Criminalii în serie – Categorii psihopatologice”, o temă ce va fi prezentată de Prof. Dr. Călin Scripcaru.

Acest eveniment va fi creditat cu: credite de Educație Medicală Continuă (EMC) de către Colegiul Medicilor din România; credite Educație Farmaceutică Continuă (EFC) – de către Colegiul Farmaciștilor din România; credite de Educație Continuă – de către Colegiul Psihologilor din România; credite Educație Medicală Continuă (EMC) – de către Ordinul Asistenţilor Medicali Geneneralişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Și anul acesta, pe lângă personalitățile medicinei românești, vor participa specialiști din SUA, Italia, Portugalia, Serbia, Republica Moldova, fiind reprezentate șase universități de prestigiu din străinătate. Din acest motiv, pe lângă sesiunile consacrate, a fost necesară înființarea unor sesiuni noi, printre care: Filosofie, Antropologie, Psihiatrie; Interferențele inteligentei artificiale cu tulburările psihiatrice moderne – secțiune prezidată de informatician lector universitar Bogdan Pătruț, Psihiatrie medico-legală etc.

Lansare de carte

În cadrul conferinţei se vor desfăşura cursuri, work-shop-uri, comunicări orale şi sesiuni poster, organizate la sediul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Sala Senatului, parter, Strada Domnească nr. 47. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment va avea loc o lansare de carte – „Fundamente etice în domeniul intervențiilor psihosociale” de Cornelia Margareta Gășpărel.

Întregul eveniment științific medical din perioada 8-12 mai 2019 este creditat cu 30 credite de EMC

  • Pentru medici – 30 credite de Educație Medicală Continuă (EMC) de către Colegiul Medicilor din România
    • Pentru farmaciști – 24 credite Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România
    • Pentru asistenți – 18 credite Educație Medicală Continuă de către Ordinul Asistenţilor Medicali Geneneralişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România
    • Pentru psihologi-Vom reveni cu unformații cât de curând

Înscrieri: http://actaria.ro/…/conferinta-europeana-de-psihiatrie-si-…/

Taxa de participare

În perioada 1 februarie – 25 aprilie, vor fi reduceri (early registration):
• Medici rezidenți – 200 RON
• Asistenți medicali – 100 RON
• Medici specialiști/primari 400 RON
• Psihologi 100 RON
• Farmaciști 100 RON
• Filosofi-100 RON

După 26 aprilie:

  • Medici rezidenți -300 RON
    • Asistenți medicali -200 RON
    • Medici specialiști/primari -500 RON
    • Psihologi -200 RON
    • Farmaciști -200 RON
    •Filosofi- 100 RON

Înscrierile se pot face și în timpul conferinței
Studenții pot participa gratis

Toate informațiile legate de acest eveniment le găsiți pe:
http://actaria.ro/
https://lapsihiatru.ro/
https://www.facebook.com/a.ciubara/
https://www.facebook.com/European-Conference-of-Psychiatry…/

http://actaria.ro.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru: e-mail: anamaria.ciubara@ugal.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel