Din cuprinsul articolului
În ultimele săptămâni, numărul infectărilor și deceselor asociate cu COVID au crescut treptat, indicând instalarea valului 4 al pandemiei de coronavirus. Ieri a fost înregistrat un nou record care depășește valorile raportate în ultimele 5 luni. În ciuda situației epidemiologice, ritmul campaniei de vaccinare este lent.
Varianta Delta, se pare, este responsabilă pentru evoluția situației epidemiologice din România. Din cauza contagiozității ridicate, cazurile au început să crească alarmant, odată cu numărul spitalizărilor și deceselor asociate cu boala provocată de SARS-CoV-2.
Numărul cazurilor de COVID şi al deceselor asociate, înregistrate într-o singură zi, a crescut semnificativ în România. Ieri a fost atins un nou record al ultimelor cinci luni. În acelaşi timp, ritmul campaniei de vaccinare se menţine lent, în ciuda apelurilor repetate ale specialiştilor, comunică RRA.
Creșterea abruptă a numărului de infectări va aduce noi restricții
Cel mai recent bilanţ, anunţat ieri de autorităţi, indică aproape 4.000 de noi infectări, dublu faţă de ziua precedentă. Au fost raportate, de asemenea, 96 de decese, iar la Terapie Intensivă sunt internaţi 675 de pacienţi, 10 dintre ei fiind minori.
Pe de altă parte, doar circa 10.500 de oameni s-au vaccinat anti-COVID, la nivel naţional, în ultimul interval, de 24 de ore, de raportare.
În plus, tulpina Delta a virusului are o putere mai mare de transmitere faţă de variantele precedente, iar autorităţile se aşteaptă ca tot mai mulţi oameni să se îmbolnăvească de COVID.
De altfel, aproape 40% din totalul infectărilor înregistrate săptămâna trecută au fost cu varianta Delta, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Din cauza creşterii ratei de incidenţă cumulată la 14 zile la peste două cazuri la mia de locuitori, în localităţile ilfovene Clinceni, Corbeanca şi Dobroeşti se instituie, de astăzi, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice şi comerciale, în staţiile pentru transportul în comun, la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.
De asemenea, a fost limitat numărul de participanţi la spectacole, festivaluri publice sau private şi activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber.
Şi în judeţul Dâmboviţa purtarea măştii este, de astăzi, obligatorie în spaţii deschise aglomerate şi în apropierea şcolilor.