Coronavirus. Ce se întâmplă după două zile de la declararea stării de urgență la nivel mondial. Numărul victimelor l-a depășit deja pe cel al deceselor cauzate de SARS.
Numărul deceselor cauzate de infecţia cu coronavirusul din China a ajuns la 427. În Filipine s-a înregistrat primul deces din afara Chinei continentale. În toată lumea se iau în continuare măsuri împotriva epidemiei, în timp ce medicii caută un antidot, potrivit Radio România Actualități.
427 de decese, 20.604 cazuri de infectare, 646 de oameni care s-au refăcut în urma bolii; acestea sunt cele mai recente cifre ale infecţiilor cu noul coronavirus. Bilanţul negativ al actualei epidemii este deja mai mare decât cel înregistrat de virusul SARS, tot în China, care a provocat 349 de decese, în anii 2002-2003.
Autorităţile de la Beijing au recunoscut că au lipsuri în reacţia lor la această problemă şi au precizat că au nevoie de restul lumii pentru a face faţă.
A fost anunţată, totodată, o nevoie urgentă de măşti medicale, de combinezoane de protecţie şi ochelari de siguranţă în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei. Între timp, experţi medicali din mai multe părţi ale lumii spun că au în desfăşurare mai multe piste în lupta cu noul virus. Cercetările făcute în ultimii ani în privinţa altor două coronavirusuri (SARS şi MERS), aduc elemente importante în acest sens. În plus, echipe din China, Australia şi Franţa au reuşit să cultive noul coronavirus în laborator, ceea ce ar putea permite evoluţii favorabile într-un viitor nu foarte îndepărtat.
Între timp, patru cetăţeni români au fost scoşi, în ultimele zile, din zona de focar a infecţiei din China, cu sprijinul Misiunii Diplomatice a Elveţiei la Beijing. Potrivit Ministerului român de Externe, unul dintre ei se află în Germania, iar ceilalţi trei – în Franţa, iar timp de 14 zile vor sta în carantină. La Bucureşti, guvernul va dezbate în şedinţa de astăzi un act normativ pentru realizarea stocurilor necesare de materiale privind prevenirea apariţiei cazurilor de coronavirus în ţara noastră.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…