Categories: Stil de viaţă

Numărul aditivilor a crescut cu 130% în prepararea acestui produs. Despre ce aliment este vorba?

Aditivii aliemntari sunt substanțe artificiale folosite pentru a potența gustul și aroma produselor. Cu atât mai mult, aceste substanțe sunt utilizate și pentru a extinde termenul de valabilitate.

Nu este un secret faptul că majoritatea produselor găsite în comerț conțin aditivi alimentari. Totuși, anumite alimente conțin o cantitatea alarmantă.

Aditivii alimentari contribuie la apariția diverselor boli în organism, precum a cancerului. Expunerea îndelungată este foarte nocivă pentru corpul nostru, iar specialiștii recomandă să limitîm pe cât posibil ingerarea acestora.

Totuși, pentru a evita să îi consumăm trebuie să știm să citim eticheta, dar și să ne informăm despre produsul pe care urmează să îl achiziționăm.

Numărul de aditivi a crescut cu 130% pentru acest produs

E-urile din crenvurștii de pui s-au menținut, în România, la același nivel din anul 2009, dar aditivii și cantitatea de sare, în schimb, au crescut.

InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022.

Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii ar trebui să nu fie folosite pentru hrana acestora”, a spus Costel Stanciu, de la Asociaţia Pro consumatori, vineri, la Antena 3.

În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor.

În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari, s-a constatat o menținere a numărului mediu de E-uri, după o fluctuație în perioada 2015-2018.
– 5 E-uri în studiul din 2009
– 6 E-uri în studiul din 2015
– 7 E-uri în cazul studiul din 2017
– 6 E-uri în 2018
– 5 E-uri în studiul din 2022.

Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs tip crenvurști de pui a fost identificat în studiile din anii 2017 și 2018, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs, iar cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din acest an, respectiv 2 E-uri.

A fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele tip crenvurști de pui:
– 10 tipuri de aditivi identificați în 2009
– 16 tipuri de aditivi identificați în 2015
– 21 de tipuri în 2017
– 15 tipuri în 2018
– 23 de tipuri în 2022.

În ce privește evoluția cantității maxime de sare din crenvurștii de pui, cantitatea maximă de sare a fost identificată în acest an: 3.2 g/100g.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: