Sari la conținut

Nu vă feriți de slănina de porc! Iată la ce este benefică! Ne explică nutriționistrul Mihaela Bilic

slanina

Slănina de porc este unul dintre alimentele cele mai consumate de către români, dar pe cât de îndrăgit este pe atât de rău faimat este în zona de sănătate.

Nutriționista Mihaela Bilic demontează această mituri legate de slănina de porc și chiar încurajează consumul acestui preparat. Nutriționista compară deliciosul preparat românesc cu somonul și cu uleiul de măsline și somonul din punct de vedere al conținutului de acizi grași.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal.

Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate.

Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Beneficii pentru sănătate ale slăninei de porc

Pentru a profita cu adevărat de proprietăţile sale, este ideal să fie consumată în cantităţi moderate, întrucât 100 de grame de slănină are nu mai puţin de 638 kcal şi 67,7 grame de grăsimi. Pe de altă parte, aceeaşi cantitate oferă şi 6,3 grame de proteine.

Slănina întăreşte sistemul imunitar

Această proprietate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului, fiind în acelaşi timp necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.

Luptă împotriva colestrolului rău

„Slănina este o formă de ajutor contra colesterolului rău. Are în compoziţie mineralul numit seleniu, nu face decât să ridice rata metabolică, rata metabolică fiind viteza cu care organismul nostru procesează nutrienţii”, explică Ionuţ Ignat, medic dietetician.

Slănina tratează durerile de articulaţii

Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se pune celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular şi se lasă să acţioneze peste noapte.

Tratează mahmureala

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel