Nu te feri de grăsime! Mihaela Bilic. „Funcționarea sistemului nervos este dependentă de…”

Nu te feri de grăsime! Mihaela Bilic. „Funcționarea sistemului nervos este dependentă de…”

Mihaela Bilic explică faptul că nu doar compoziția creierului, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Conform celebrului nutriționist, specialiștii în neuroștiințe spun că alimentația afectează comportamentul.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic spune că dacă dăm la o parte apa din creierul uman, rămâne o structură formată din peste 90% grăsime. Prin urmare, nu doar compoziția creierului, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Totodată, ea precizează că zahărul nu hrănește mintea, ci doar o anesteziază.

Mihaela Bilic: Nu te feri de grăsime!

Cele care sunt „hrană pentru creier” sunt proteinele și grăsimea din alimente. Prin urmare, nu ocoliți alimente precum untul, smântâna, uleiul de măsline, peștele, carnea de porc sau de rață.

„Alimentația ne influențează comportamentul? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Se știe că din creierul uman, dacă dăm laoparte apa, rămâne o structură formată preponderent din grăsime (peste 90%). Nu doar compoziția lui, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime.

Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente.

Contează nu numai să mâncăm grăsimi, ci și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi.
Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii- cu alte cuvinte suntem “șterși”…simpli spectatori ai existenței noastre. Poate măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional am putea fi determinați să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in.

Atenție însă, Omega 3 cu eficiență crescută pentru organism îl putem lua doar din produsele de origine animală, adică tot peștele gras e de bază!

Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați. Sau mai bine zis de glucide rapide- în esență zahăr. Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă,
Neuroștiința ne confirma acest aspect. Persoanele care au o dietă bogată în proteine (carne, pește, ouă, brânză) și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant. Dau dovadă de răbdare și înțelegere.
La polul opus, cei care consumă puține proteine și pun accentul mai mult pe zahăr și dulciuri. Au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic și se erijează frecvent în “apărători ai dreptății”.
Poate că aceste observații sunt simple coincidente, e greu de crezut că alimentația ne poate influența determinant comportamentul și caracterul.

Însă un lucru e sigur, nu putem avea decât beneficii dacă consumăm mai puțin zahăr și mai multe grăsimi Omega 3.

Dar recunosc că aș fi fericită să mă trezesc într-o lume devenită brusc tolerantă și calmă. Chiar dacă asta ar presupune o revoluție alimentară”, este mesajul celebrului nutriționist.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

19 minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

49 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: