Din cuprinsul articolului
Nu stoarceți NICIODATĂ lămâia pe mâncarea fierbinte! Iată de ce.
Lămâia, acidulată și zemoasă, îmbunătățește gustul oricăror alimente, fie că este vorba despre ceai, orice băutură rece, un desert sau un preparat sărat. Folosită și în gătitul zilnic, lămâia este un fruct versatil care este încărcat cu bunătatea vitaminei C, de care organismul nostru are nevoie pentru a stimula imunitatea și sănătatea.
De asemenea, ajută la absorbția fierului, întărește oasele, face părul și pielea moale și suplă și eliberează celulele corpului de oxidare.
De multe ori, folosim suc de lămâie în timp ce gătim și un fel de mâncare fierbinte aburind, pentru a-l aroma. Acum însă, experții în nutriție spun că am făcut totul greșit în acești ani.
Experții cred că vitamina C este extrem de sensibilă la căldură, iar nutrienții se distrug ușor din cauza temperaturii alimentelor.
„Fără să știe, acest obicei face ca vitamina C din lămâie să fie distrusă și nu poți beneficia pe deplin”, a spus nutriționistul Juhi Kapoor într-o postare pe Instagram.
Medicii spun că vitamina C sau acidul ascorbic este foarte sensibil atât la temperatură, cât și la lumină. Se degradează foarte repede la temperaturi de până la 30 de grade Celsius în momentul expunerii.
În gătit, sucul de lămâie cu apă fierbinte se poate amesteca cu ușurință deoarece este solubil în apă.
„Punerea sucului de lămâie pe alimente fierbinți și apă poate distruge vitamina și enzimele sale”, a adăugat Juhi.
Prin urmare, medicii mai spun că și credința populară de a avea suc de lămâie cu apă fierbinte dimineața este tot un mit. Mulți oameni care consumă această băutură zilnic nu primesc niciun beneficiu din sucul de lămâie.
Acidul citric din lămâi conține compuși vegetali benefici, cum ar fi flavonoidele, care sunt cei mai buni antioxidanți. Dar amestecați cu alimente calde și apă, antioxidanții se diluează fără a oferi niciun beneficiu pentru sănătate.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…