Categories: Stil de viaţă

Nu se consumă crude. Cum se prepară corect ouăle de prepeliță ca să aducă doar beneficii întregului organism

Ouale de prepelita contin numeroase vitamine, saruri minerale, fiind recomandate alergicilor. Nivelul colesterolului se echilibreaza prin consumul oualor de prepelita, care ajuta si la dezvoltarea echilibrata a organismului, afirma nutritionistii.

In plus, aceste produse ar putea fi o varianta nutritiva buna pentru persoanele alergice la ouale de gaina.

Desi exista si voci care sustin ca aceste ouă pot fi benefice in tratamentul diferitor boli, sunt specialisti in nutritie care neaga aceste afirmatii, in lipsa unor studii relevante.

Posibile efecte antialergice

Ouale de prepelita contin vitamine, saruri minerale, proteine de origine animala si echilibreaza nivelul colesterolului. Pentru ca sunt foarte nutritive, ouale de prepelita sustin procesul de crestere a organismului. In plus fata de ouale de gaina, cele de prepelita ar putea avea efecte antialergice. „Exista numeroase persoane alergice la ouale de gaina.

S-ar parea ca acestea ar fi bune in tratamentul unor alergii, dar studiile nu au aprofundat inca acest aspect”, afirma profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Beneficiile oualor de prepelita nu se opresc aici.

Ouale de prepeliță fierte, mai hranitoare

„Oul de prepelita este foarte bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, care se gasesc si in uleiul de peste si in cel de floarea-soarelui”, completeaza Andreea Tocan, medic rezident, cu specialitatea diabet, nutritie si boli metabolice la Centrul de Diabet din Cluj. Acizii grasi amintiti permit dezvoltarea echilibrata a organismului.

Cel mai bine este sa consumati ouale fierte, cu galbenus moale, deoarece valoarea nutritiva este mai mare. Daca galbenusul este tare, oul devine indigest si nu se mai asimileaza bine.

Evitati sa consumati ouale crude. „Oul crud contine avidina, o substanta care impiedica absorbtia vitaminelor. In plus, unele persoane sunt alergice la ouale crude”, mai spune Mencinicopschi.

Persoanele sanatoase pot consuma pana la sase-sapte oua pe saptamana, iar cele care sufera de diverse afectiuni trebuie sa urmeze indicatiile medicului. Acest tip de oua se gaseste in special in supermarketuri, pretul fiind in jur de 20 de bani bucata.

Recent Posts

Avertismentul specialiștilor: România lovită de tsunami. De ce este țara noastră vulnerabilă?

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…

18 minute ago

Camelia Pătrășcanu: tranzitul lui Mercur în Săgetor aduce un succes colosal acestor trei nativi! Le pune Dumnezeu mâna-n cap

Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…

38 de minute ago

Anunțul momentului făcut de Ion Țiriac: se va construi CEL MAI MARE SPITAL de psihiatrie pediatrică din țară! Află cum poți contribui și tu!

Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…

58 de minute ago

Se pregăteşte în laboratoare noul tratament miraculos pentru obezitate

Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…

o oră ago

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

o oră ago

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

2 ore ago

Citeste si: