Din cuprinsul articolului
Cuptoarele cu microunde au devenit un element indispensabil în fiecare bucătărie. Dar unele alimente nu se încălzesc și nu se dezgheață în cuptorul cu microunde. Iată explicația unui medic.
Cuptorul cu microunde ajută la economisirea timpului, sezgheți rapid alimentele congelate, reîncălzirea alimentelor, păstrează nutrienții din fructe și legume, potrivit Capital.
Totuși, nu toată lumea știe că unele produse se pot transforma într-o adevărată otravă după încălzirea lor în cuptorul cu microunde. De exemplu, produsele cu acizi grași polinesaturați.
Uleiurile nerafinate se oxidează și devin cancerigene. Nu prăjiți alimente în cuptorul cu microunde, acestea vă pot dăuna organismului.
De asemenea, experții nu recomandă încălzirea legumelor și a rădăcinilor în acest fel: spanac, pătrunjel, țelină, măcriș, sfeclă, ridichi, morcovi. Când sunt încălzite, nitrații conținuti în ele se transformă în nitrozamină. Acest compus organic este toxic și cancerigen.
Nu ar trebui să folosiți cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi băuturile dietetice răcite. Cert este că atunci când sunt încălzite, înlocuitorul de zahăr conținut în ele se transformă în formaldehidă, care este foarte periculoasă pentru sănătate. Potrivit experților, poate fi comparat cu arsenul.
Dacă copilul bea o astfel de băutură, este posibil și un rezultat fatal. Semnele de otrăvire în acest caz vor fi următoarele: dureri de cap, amețeli, slăbiciune generală, paloare, greață, dificultăți de respirație, tuse, dureri abdominale, insuficiență renală.
Nu ar trebui să încălziți laptele matern al bebelușului în cuptorul cu microunde. Conține acizi nesaturați, care sunt apoi modificați. În plus, bacteriile benefice conținute în produsele lactate fermentate mor în cuptorul cu microunde.
De asemenea, nu vă recomandăm să decongelați peștele și carnea în cuptorul cu microunde. Produsul se poate strica rapid. Și otrăvirea cu pește este una dintre cele mai grave.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…