Din cuprinsul articolului
Cuptoarele cu microunde au devenit un element indispensabil în fiecare bucătărie. Dar unele alimente nu se încălzesc și nu se dezgheață în cuptorul cu microunde. Iată explicația unui medic.
Beneficiile cuptoarelor cu microunde
Cuptorul cu microunde ajută la economisirea timpului, sezgheți rapid alimentele congelate, reîncălzirea alimentelor, păstrează nutrienții din fructe și legume, potrivit Capital.
Totuși, nu toată lumea știe că unele produse se pot transforma într-o adevărată otravă după încălzirea lor în cuptorul cu microunde. De exemplu, produsele cu acizi grași polinesaturați.
Uleiurile nerafinate se oxidează și devin cancerigene. Nu prăjiți alimente în cuptorul cu microunde, acestea vă pot dăuna organismului.
De asemenea, experții nu recomandă încălzirea legumelor și a rădăcinilor în acest fel: spanac, pătrunjel, țelină, măcriș, sfeclă, ridichi, morcovi. Când sunt încălzite, nitrații conținuti în ele se transformă în nitrozamină. Acest compus organic este toxic și cancerigen.
NU reîncălzi băuturile dietetice la microunde
Nu ar trebui să folosiți cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi băuturile dietetice răcite. Cert este că atunci când sunt încălzite, înlocuitorul de zahăr conținut în ele se transformă în formaldehidă, care este foarte periculoasă pentru sănătate. Potrivit experților, poate fi comparat cu arsenul.
NU decongelați peștele și carnea în cuptorul cu microunde
Dacă copilul bea o astfel de băutură, este posibil și un rezultat fatal. Semnele de otrăvire în acest caz vor fi următoarele: dureri de cap, amețeli, slăbiciune generală, paloare, greață, dificultăți de respirație, tuse, dureri abdominale, insuficiență renală.
Nu ar trebui să încălziți laptele matern al bebelușului în cuptorul cu microunde. Conține acizi nesaturați, care sunt apoi modificați. În plus, bacteriile benefice conținute în produsele lactate fermentate mor în cuptorul cu microunde.
De asemenea, nu vă recomandăm să decongelați peștele și carnea în cuptorul cu microunde. Produsul se poate strica rapid. Și otrăvirea cu pește este una dintre cele mai grave.