Nu rata vizita la cardiologie în această perioadă. Cum afectează coronavirusul cardiacii?

Cum afectează coronavirusul cardiacii? Teama de infectare cu noul coronavirus și măsurlie de restrângere a activității clinicilor și spitalelor îi face pe mulți oameni să amâne vizita la medic în această perioadă. Totuși, există anumiți pacienți care nu ar trebui să ignore simptomele care apar.

Este vorba despre pacienții cardiaci, pe care medicii i-au încadrat într-o grupă cu risc crescut, în cazul unei infecții cu SARS-CoV-2. Deși virusul poate fi contractat de oricine, pacienții care au un istoric cu boli de inimă au o probabilitate mai mare să prezinte simptome sau să facă forme mai severe ale bolii.

Afecțiunile cardiace expuse la risc

În mod special, sunt mai expuși pacienții care:

  • Concomitent cu o boală cardiacă, au suferit un transplant, face chimioterapie sauradioterapie, au leucemie sau limfom.
  • Au peste 75 de ani și boli cardiace aflate sub tratament.
  • Suferă de insuficiențacardiacă, cardiomiopatiadilatativă, formeavansate ale cardiomiopatieiaritmogene de ventriculdrept, bolicardiacecongenitalecianogene.
  • Pacienții cu sindromBrugada sunt vulnerabiliîn mod particular la aritmii fatale însituațiileîn care temperaturacorpuluidepășește 39°C. Astfel de paciențitrebuiesătratezefebraagresiv cu paracetamol șiaplicații de comprese cu apărecesau la temperaturacamerei.

Dacă vă aflați într-una dintre situațiile enumerate mai sus sau dacă aveți un istoric de afecțiuni cardiovasculare, este important să discutați cu un medic cardiolog în această perioadă. Acesta trebuie să se asigure că tratamentul pe care îl administrați este optim și vă oferă echilibrul metabolic de care aveți nevoie pentru a putea face față unei eventuale infecții.

Cum afectează coronavirusul cardiacii

Având în vedere efectele inflamatorii ale virusului, există riscul ca infecția virală să poată produce ruptura deplasarea plăcilor de aterom în arterele coronare, provocând un infarct miocardic. Pacienții care prezintă dureri toracice, transpirații acute sau amorțeli ale membrelor, în timpul simptomelor coronavirusului ar trebui să apeleze imediat la o echipă medicală. O altă consecință a inflamației sistemice produse de COVID-19 poate fi agravarea aritmiilor cardiace și chiar apariția fibrilației atriale la anumiți pacienți. Inflamația acută cauzată de infecția virală poate să înrăutățească funcția cardiacă și renală.

Ambulatoriul de cardiologie ARES va fi deschis pentru pacienți începând cu 15 mai, pentru consultații de cardiologie clinică, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță: triajul se face în afara clădirii iar temperatura celor care intră în spital este evaluată cu termoscanere. Toți pacienții care sunt internați în spital sunt testați în prealabil pentru COVID-19.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

22 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

51 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: