JAMES MARTIN a dezvăluit de ce ouăle nu ar trebui „niciodată puse în frigider” în timpul unei apariții la emisiunea This Morning.
James Martin s-a întors la bucătăria This Morning pentru prima dată în acest an pentru a pregăti două feluri de mâncare delicioase pentru Phillip Schofield și Holly Willoughby. După ce a creat un pandișpan Victoria care se potrivește reginei, bucătarul TV a vorbit despre diferențele dintre folosirea ouălor de rață și a ouălor de găină atunci când faceți un pandișpan. El a mai dezvăluit de ce ouăle nu trebuie ținute niciodată la frigider.
El le-a spus prezentatorilor: „Vă am câte o prăjitură aici – dintre care unul este făcut cu ouă de găină, iar eu folosesc ouă de rață pentru că calitatea ouălor este cheia”.
Pe măsură ce mixerul mergea, a adăugat ouăle pe rând și a explicat: „Cinci ouă înseamnă 250 g, de cele mai multe ori cântărești ouăle în coajă.
„Ouăle de rață sunt puțin mai mari.”
După ce prăjiturile s-au terminat de copt, James le-a arătat telespectatorilor cât de diferite erau doar din cauza ouălor folosite.
El a explicat: „Acum, dacă vedeți diferența dintre cele două, aceata este făcută cu ouă de rață, acesta este făcută cu ouă de găină.”
„Sunt aproape transparente, sunt poroase – ei bine, toate ouăle sunt poroase, de aceea, apropo, nu le pui la frigider”, a adăugat el.
Apoi a explicat: „Ele absorb toate aromele din frigider.
„Dacă aveți trufe, de exemplu, în restaurant o punem într-un castron cu orez și punem ouăle deasupra și o lipim și o lăsăm peste noapte.
„Când spargi ouăle dimineața la micul dejun pentru clienți, [obții] omletă cu trufe,”
Locația ouălor într-o bucătărie este controversată și mulți s-ar putea să nu-și dorească alte arome să intre în ouă.
Potrivit Agenției pentru Standarde Alimentare, ar trebui să „pastrați ouăle întregi într-un loc uscat și răcoros, de preferat în frigider, până când le folosiți”.
Motivul pentru aceasta este: „Depozitarea ouălor la o temperatură constantă rece va ajuta la menținerea lor în siguranță.”