Sari la conținut

Nu o să mai arunci niciodată zațul de cafea după ce o să citești asta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Multe produse cosmetice destinate să reducă celulita conţin cafeină cu acţiune lipolitică – care favorizează eliminarea grăsimilor de pe anumite părţi ale corpului (fese, coapse, şolduri). Zaţul de cafea permite pregătirea acasă a unui gomaj anticelulitic, după o reţetă propusă de passionsante.be.

Este un tratament 100% natural, bio şi eficient de combatere a pielii cu aspect de coajă de portocală, care activează circulaţia sanguină, hidratează pielea, elimină celulele moarte şi întăreşte epiderma.
Rețeta
Într-un bol se amestecă o lingură de zaţ de cafea (de la filtru, de la ibric, etc.) cu o lingură de ulei de măsline. Cantităţile pot fi mai mari, în funcţie de nevoi, dar întotdeauna jumătate-jumătate. Se aplică pe zonele vizate şi se masează uşor cu o mănuşă, circular, activându-se astfel circulaţia sanguină. Apoi se spală din abundenţă cu apă rece – este reţeta furnizată de passionsante.be pentru combaterea celulitei cu ajutorul zaţului de cafea.

Alte utilizări ale zațului de cafea

Cafeaua poate fi folosită nu numai ca băutură, ci este recomandată și pentru uz extern, împotriva mirosurilor neplăcute lăsate de usturoi, ceapă sau pește pe mâini. Se masează palmele cu zaț de cafea, pe care apoi îl îndepărtăm prin clătire cu apă călduță. De asemenea, cafeaua este folosită și pentru păstrarea strălucirii părului și a pielii, prin aplicarea unei măști naturale din cafea.

Mască de cafea pentru păr
Pentru îngrijirea şi strălucirea părului, prepară o cafea tare, pe care apoi să o torni pe părul uscat. Timp de 10-15 minute se masează pielea capului după care se acoperă cu un prosop de hârtie (atenţie, cafeaua pătează). Se clăteşte foarte bine, cu apă călduţă din abundenţă, iar rezultatul, chiar şi după prima aplicare, va fi un aspect mătăsos, o strălucire deosebită şi o reîmprospătare a culorii firelor de păr.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel