Din cuprinsul articolului
Nu ne ingrasam in izolare, este posibil. Suntem in plina stare de urgenta, care tocmai ce a fost prelungita cu inca o luna. Asadar, evitarea depunerii necontrolate a nedoritelor kilograme in exces devine misiunea de baza a persoanelor care si-au mutat activitatea acasa.
Este foarte important sa-ti tii greutatea sub control, atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru sanatatea psihica. Cu cateva trucuri si ajustari ale stilului de viata poti sa tii departe kilogramele in plus. Si, cine stie, poate chiar sa mai scapi de cateva kilograme.
Controleaza aportul de calorii
E simplu: daca nu vrei sa te ingrasi, nu trebuie sa mananci mai mult decat are nevoie organismul tau. Chiar daca inainte de perioada de carantina ai avut o viata sedentara, daca stai in casa 99% din timp, vei arde mai putine calorii. Asta inseamna ca va trebui sa mananci mai putin pentru a te adapta la noul stil de viata.
Incearca postul intermitent
Chiar daca nu vrei sa renunti la batonul de ciocolata pentru varza kale si broccoli, poti sa reduci drastic aportul de calorii mancand doar intr-un anumit interval al zilei. Cea mai simpla metoda de a face acest lucru este postul intermintent.
Cele mai populare metode sunt dieta 5:2 si dieta 16:8. Dieta 5:2 presupune ca in doua zile sa nu ai un aport caloric mai mare de 700-800 de calorii, iar in restul de 5 zile sa mananci normal. Cea de-a doua metoda presupune sa mananci doar intr-un interval de 8 ore. De exemplu, daca ultima masa o iei la orele 20:00, urmatoarea masa va fi a doua zi la pranz, la orele 12:00.
Bea multa apa
Consumul ridicat de apa este benefic din mai multe motive. Fiind retinuta acasa, nu mai poti invoca scuza clasica: “Nu pot sa beau multa apa pentru ca trebuie sa merg des la toaleta.” Un aport ridicat de apa imbunatateste metabolismul si contribuie la prelungirea senzatiei de satietate. Cea mai buna combinatie este impreuna cu alimente bogate in fibre, in general legume. Si nucile sunt bune desi au un nivel energetic ridicat, deci trebuie sa mananci portii mici.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…