Din cuprinsul articolului
Fasolea, dar și alte cereale, precum năutul, lintea sau soia, dau flatulență deoarece conțin cantități mari de oligozaharide, un tip de carbohidrat care nu este digerat de organism și care poate provoca disconfort abdominal și colici.
Oligozaharidele prezente în fasole sunt folosite ca hrană pentru bacteriile intestinale, favorizând fermentarea gazelor intestinale. Cu toate acestea, unele strategii, cum ar fi înmuierea fasolei și gătitul bine, ajută la reducerea formării de gaze în intestin.
În plus, unele măsuri, precum masajul abdomenului, utilizarea medicamentelor și consumul de ceaiuri, de exemplu, pot ajuta și la eliminarea gazelor intestinale care s-au format deja.
In vremurile noastre, fasolea este evitata, iar de cele mai multe ori cauza este balonarea. Astazi iti spunem cum trebuie sa fierbi fasolea uscata, incat sa obtii un gust desavarsit, care nu va face rau stomacului.
1. Alege bine fasolea. Chiar daca arata exceptional, chiar daca este ambalata, fasolea trebuie aleasa, caci contine multe impuritati si unele boabe pot fi stricate.
2. Lasa fasolea la inmuiat cateva ore, de preferinta din seara de dinaintea zilei in care planuiesti sa o gatesti. Astfel, fasolea uscata se hidrateaza si va fierbe mai usor, dar si elibereaza substantele ce provoaca indigestie si disconfort.
3. Cand te pregatesti sa pui fasolea la fiert, schimba apa in care au stat peste noapte, nu o pune la fiert in aceeasi apa.
4. Schimba apa in care fierbi fasolea de cel putin 3 ori, de fiecare data schimband apa cu una de aceeasi temperatura. In caz contrar, fierberea stagneaza, iar boabele raman nefierte.
5. Daca faci mancare de fasole si urmeaza sa adaugi bulion sau rosii, nu le adauga decat la final, caci rosiile si derivatele din rosii opresc fierberea si, din nou, boabele de fasole raman nefierte.
6. Ai grija cu ce asociezi fasolea atunci cand o mananci. Desi bunicii nostri o mancau in perioadele de post, deci fara carne, multa lume nu concepe o mancare de fasole fara carnati sau afumatura alaturi. Acest obicei alimentar este gresit, deoarece combinatia este foarte indigesta si hiperproteica. Mananca mancarea de fasole simpla, cu o salata alaturi si sigur stomacul tau iti va multumi, scrie RetetePractice.ro.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…