Din cuprinsul articolului
Cafeaua se poate combina cu arome și ingrediente pentru a crea băuturi delicioase și rafinate. Există numeroase moduri de a combina cafeaua, însă unele dintre ele nu sunt recomandate de medici.
Dr. Alexander Umnov îi avertizează pe cei cărora le place să bea cafea cu coniac. Acesta spune că este extrem de dăunătoare.
„Acest cocktail combină etanolul și cofeina, care au un anumit efect asupra vaselor de sânge. Drept urmare, după consumul băuturii, unii oameni suferă de spasme vasculare. Ele provoacă tulburări nu numai în funcționarea miocardului, ci și în alte organe (de exemplu, creierul sau rinichii).
O dependență de băutura tazo poate duce la accident vascular cerebral și insuficiență renală, potrivit unui expert. Acest amestec este periculos pentru cei care suferă de insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială și disfuncție a organelor interne. În special, din cauza spasmului arteriolelor și capilarelor rinichilor, riscul de a dezvolta insuficiență renală crește”, explică medicul.
Specialistul adaugă că cafeaua cu coniac va contribui la dezvoltarea anomaliilor neurologice. El atrage atenția și asupra faptului că alcoolul are un efect deprimant asupra creierului și a sistemului nervos, în timp ce cofeina, dimpotrivă, stimulează activitatea sistemului nervos central.
În astfel de circumstanțe, riscul de insomnie și alte tulburări de somn, probleme de comportament, schimbări de dispoziție și psihoze crește brusc. În plus, ca urmare a băuturii, în tractul digestiv sunt activate procese care duc la ulcere. Rău de la cafea Consumul excesiv crește nivelul de colesterol „rău” din sânge.
Acest lucru se datorează diterpenelor cafestol și caveola din băutură. Aceste două substanțe prezente în cofeină cresc riscul de boli cardiovasculare. Consumul de cafea nu provoacă hipertensiune arterială, dar crește tensiunea arterială. Dacă aveți hipertensiune arterială, este mai bine să minimizați consumul de băuturi carbogazoase sau să beți cafea decofeinizată.
„Potrivit unor studii, consumul a peste 600 ml de cafea pe zi crește ușor riscul de a dezvolta osteoporoză (oase slabe). Cu toate acestea, acest risc este minimizat dacă adăugați lapte în cafea sau luați suplimente de calciu”, spune expertul. De asemenea, cofeina are proprietăți diuretice slabe, așa că se recomandă să bei un pahar cu apă imediat după ce bei o ceașcă de cafea.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…