Din cuprinsul articolului
Nu mai mâncați acest fruct, pe stomacul gol! Este recomandarea unui medic pentru toți cei care fac această greșeală. „Nu este deloc indicat ca pe stomacul gol să fie consumate alimente bogate în carbohidrați simpli și cu conținut scăzut de fibre.”
Nu mai mâncați acest fruct, pe stomacul gol! Medic: Corpul crește în mod natural zahărul din sânge
Există voci care avertizează asupra efectelor secundare ale consumului unui fruc consumat de mulți, dacă sunt mâncate pe stomacul gol. Din grabă sau din plăcere, mulți dintre noi consumăm acest fruct pe stomacul gol. Medicii nu recomandă, ei spun că este hrănitor, dar pe stomacul gol, la prima oră, nu este o idee grozavă.
Vorbim despre banane. Ele sunt un aliment-minune, fiind un fruct hrănitor, delicios și mai ales accesibil.
„Bananele sunt foarte bogate în potasiu, unul dintre electroliții esențiali pentru funcțiile corpului, cum ar fi echilibrul pH-ului, echilibrul apei în corp, tensiunea arterială, digestia și chiar contracția musculară”, spune dieteticianul Jannifer Maeng.
Nu mai mâncați acest fruct, pe stomacul gol! Corpul va produce mai multă insulină
Mâncatul unei banane pe stomacul gol, la prima oră, nu este o idee grozavă, potrivit lui Maeng.
„Corpul crește în mod natural zahărul din sânge dimineața și, dacă nu sunteți diabetic, corpul va produce mai multă insulină pentru a vă echilibra glicemia”, explică ea.
„Din acest motiv, nu este deloc indicat ca pe stomacul gol să fie consumate alimente bogate în carbohidrați simpli și cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi bananele”, adaugă ea.
Bananele au și un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric.
Cel mai bun mod de a consuma banane
Cel mai bine ar fi să le combinăm cu alte alimente și să le consumăm la momentul potrivit pentru a evita un efect nedorit de oboseală. Se spune că o banană mâncată seara ne poate ajuta să dormim mai bine.
„Fibrele, proteinele și grăsimile pot ajuta la încetinirea absorbției zahărului în organims, prevenind creșteri ale zahărului din sânge”, explică Maeng.
„Uneori, corpul poate produce prea multă insulină în urma unei mese bogate în carbohidrați, ceea ce face ca glicemia să scadă prea mult. Această reacție poate duce la o poftă mai mare de zahăr, pe măsură ce corpul încearcă să readucă glicemia la un nivel sigur”, conchide specialistul.
Prin urmare, spune ea, data viitoare când vreți să mâncați banane dimineața, ar fi bine să le asociați cu unt de arahide sau să le amestecați în smoothie-uri.