Din cuprinsul articolului
Mulți dintre noi ne începem ziua cu un pahar de apă caldă cu lămâie, datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Potrivit experților, există o altă licoare care protejează împotriva răcelilor, gripei și virușilor care atacă organele respiratorii.
Zilele mai reci care urmează sunt momentul potrivit pentru a ne îndrepta atenția către ghimbir, deoarece protejează împotriva răcelilor, gripei și virușilor care atacă organele respiratorii. Este mai bine să-l luați ca adaos la apă dimineața.
Acest condiment conține o duzină de compuși care au efect antiviral. În primul rând sunt sesquiterpenele, compuși care funcționează asupra rinovirusurilor. Gingerolul și shogaolii reduc durerea, scad temperatura corporală ridicată, previn tusea și au un efect sedativ ușor.
O doză mică de ghimbir în fiecare zi poate ajuta, de asemenea, la reducerea greaței și vărsăturilor, precum și a crampelor stomacale. Deși flatulența este una dintre afecțiunile tipice pe care le atribuim stilului de viață de azi și nu este singurul mod în care ghimbirul afectează sănătatea, nu este de mirare că băutura cu ghimbir devine din ce în ce mai populară. Încet, dar sigur, această băutură înlocuiește apa cu lămâie de pe tronul „băuturii minune”.
La urma urmei, conține și lămâie, așa că păstrează toate beneficiile acestui ingredient și le adaugă pe cele aduse de ghimbir.
La fel ca apa cu lămâie și băutura cu ghimbir, ar trebui să fie consumate dimineața, înainte de mese. Conține vitamina C, magneziu și potasiu. Ghimbirul proaspăt este cea mai bună opțiune pentru a ajuta digestia. Conține anumite enzime care pot ajuta la balonare, ameliorează constipația și pot ajuta la greața.
Datorită proprietăților antiinflamatorii și antibiotice ale ghimbirului, o băutură cu ghimbir poate ajuta la ameliorarea durerii. Consumul lui dimineata poate reduce foamea si creste numarul de calorii arse in procesul de digestie. Poate crește grelina, un hormon care controlează nivelul foametei și poate reduce apetitul și vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin foame.
Dacă suferiți de colesterol ridicat, care poate duce la boli de inimă, poate fi necesar să includeți acest condiment în dieta dumneavoastră. Dar, deși există cercetări pe acest subiect, sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege pe deplin efectele ghimbirului asupra colesterolului – cu siguranță nu ar trebui să renunți la terapia cu medicamente prescrise, recomandă The Health Site.
Efecte secundare ale utilizării băuturii cu ghimbir
Deși ghimbirul poate părea un ingredient uimitor, poate provoca arsuri la stomac la unii oameni. În doze mari, acest condiment subțiază sângele.
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…