Categories: Stil de viaţă

Nu le mânca. Aceste alimente sunt inamicul longevității: „Sunt asociate cu riscul de mortalitate”

 Inamicul longevității. Un nou studiu arată că persoanele care consumă cantități mai mari de alimente procesate au cu 10% mai multe șanse de a muri devreme , în special din cauza bolilor de inimă și a diabetului.

Cu toate acestea, în acest moment, nu a fost găsită nicio legătură între alimentele foarte procesate și decesele cauzate de cancer, relatează HealthDay News.

Alimente cu risc de mortalitate

Cercetătorii au analizat datele alimentare și de sănătate de la mai mult de jumătate de milion de oameni care au fost urmăriți în medie timp de 23 de ani. Ei au descoperit că băuturile răcoritoare și alimentele precum burgerii, hot-dog-urile și cârnații au fost „cel mai puternic asociate cu riscul de mortalitate”.

Chiar și după luarea în considerare a altor factori, cum ar fi obezitatea și fumatul, asocierea dintre alimentele ultraprocesate și mortalitate a rămas pe primul loc.

Un cercetător al Institutului Național al Cancerului spune: „Dietele sărace în aceste alimente sunt deja recomandate pentru prevenirea bolilor și promovarea sănătății.”

Carbohidrații și longevitatea

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Oamenii de știință au încercat anterior să determine legătura dintre carbohidrați și longevitate. De exemplu, un studiu din 2019, publicat în European Heart Journal, a constatat că participanții cu cel mai mic aport de carbohidrați aveau un risc cu 32% mai mare de mortalitate generală și un risc cu 36% mai mare de mortalitate legată de cancer. Riscul cel mai mare a fost la cei care nu erau considerați obezi.

Un alt studiu, publicat în revista The Lancet, în 2018, a asociat un aport scăzut de carbohidrați de mai puțin de 40% din energia totală și un aport ridicat de carbohidrați, carbohidrații reprezentând mai mult de 70% din dietă, cu o mortalitate crescută. O dietă în care carbohidrații reprezintă 50% până la 55% din energia totală s-a dovedit a fi optimă pentru longevitate.

Constatările studiilor

Constatările ambelor studii efectuate în populațiile occidentale sunt în concordanță cu noul studiu efectuat în rândul japonezilor care au, de obicei, un aport alimentar relativ scăzut de grăsimi și carbohidrați.

Carbohidrații, împreună cu grăsimile și proteinele, sunt macronutrienți din dieta oamenilor. Există trei tipuri de carbohidrați: Zaharuri, cum ar fi zahărul natural din fructe și lapte sau zahărul adăugat din băuturi carbogazoase și alimente procesate. Amidon, inclusiv grâu, ovăz și alte cereale, precum și legume cu amidon, linte și mazăre.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

14 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

34 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

54 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: