Categories: Stil de viaţă

Nu le mânca. Aceste alimente sunt inamicul longevității: „Sunt asociate cu riscul de mortalitate”

 Inamicul longevității. Un nou studiu arată că persoanele care consumă cantități mai mari de alimente procesate au cu 10% mai multe șanse de a muri devreme , în special din cauza bolilor de inimă și a diabetului.

Cu toate acestea, în acest moment, nu a fost găsită nicio legătură între alimentele foarte procesate și decesele cauzate de cancer, relatează HealthDay News.

Alimente cu risc de mortalitate

Cercetătorii au analizat datele alimentare și de sănătate de la mai mult de jumătate de milion de oameni care au fost urmăriți în medie timp de 23 de ani. Ei au descoperit că băuturile răcoritoare și alimentele precum burgerii, hot-dog-urile și cârnații au fost „cel mai puternic asociate cu riscul de mortalitate”.

Chiar și după luarea în considerare a altor factori, cum ar fi obezitatea și fumatul, asocierea dintre alimentele ultraprocesate și mortalitate a rămas pe primul loc.

Un cercetător al Institutului Național al Cancerului spune: „Dietele sărace în aceste alimente sunt deja recomandate pentru prevenirea bolilor și promovarea sănătății.”

Carbohidrații și longevitatea

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Oamenii de știință au încercat anterior să determine legătura dintre carbohidrați și longevitate. De exemplu, un studiu din 2019, publicat în European Heart Journal, a constatat că participanții cu cel mai mic aport de carbohidrați aveau un risc cu 32% mai mare de mortalitate generală și un risc cu 36% mai mare de mortalitate legată de cancer. Riscul cel mai mare a fost la cei care nu erau considerați obezi.

Un alt studiu, publicat în revista The Lancet, în 2018, a asociat un aport scăzut de carbohidrați de mai puțin de 40% din energia totală și un aport ridicat de carbohidrați, carbohidrații reprezentând mai mult de 70% din dietă, cu o mortalitate crescută. O dietă în care carbohidrații reprezintă 50% până la 55% din energia totală s-a dovedit a fi optimă pentru longevitate.

Constatările studiilor

Constatările ambelor studii efectuate în populațiile occidentale sunt în concordanță cu noul studiu efectuat în rândul japonezilor care au, de obicei, un aport alimentar relativ scăzut de grăsimi și carbohidrați.

Carbohidrații, împreună cu grăsimile și proteinele, sunt macronutrienți din dieta oamenilor. Există trei tipuri de carbohidrați: Zaharuri, cum ar fi zahărul natural din fructe și lapte sau zahărul adăugat din băuturi carbogazoase și alimente procesate. Amidon, inclusiv grâu, ovăz și alte cereale, precum și legume cu amidon, linte și mazăre.

Recent Posts

Stelele sunt de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii

Stelele vor fi de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii. Trei…

3 ore ago

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline. Pentru a avea întotdeauna o…

3 ore ago

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Ce oportunități au

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie…

4 ore ago

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. De unde pot fi ridicate

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. Veste bună pentru pensionarii care doresc să beneficieze…

4 ore ago

Anunț pentru cei care consumă produse lactate regulat! Ce au descoperit cercetătorii abia acum

Cei care consumă produse lactate regulat trebuie să știece au descoperit cercetătorii. Toată lumea știe…

4 ore ago

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România…

5 ore ago

Citeste si: