Sari la conținut

Nu ignora aceste pete roșii care apar pe piele: Sunt un semn de boală. Iată ce afecțiuni anunță

alunite rosii
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alunitele roșii sunt mici leziuni cutanate ce pot stârni îngrijorare

Nu ignora aceste pete roșii care apar pe piele! Anumite semne de pe piele nu indică neapărat o problemă de sănătate. De exemplu, se știe că nu toate alunițele sunt periculoase.

Cu toate acestea, există unele pete de piele care seamănă cu vânătăi, dar sunt de culoare roșie. Apare mai ales la persoanele cu vârsta peste 40 de ani, dar poate apărea și la persoanele mai tinere.

alunitele

Culoarea lor idică multe întrebări și probleme, de la îndepărtarea chirurgicală a semnelor de naștere. Aceste pete roșii sunt capilare dilatate din cauza defectelor vasculare.

Apare de obicei pe piept și brațe. Unii experți cred că seamănă cu vene varicoase, dar merg perpendicular pe piele. Pe de altă parte, este clar că acestea sunt mici tumori benigne, potrivit kfetele.ro.

Sunt inofensive și nu necesită îndepărtare chirurgicală.

Semn de boală

Termenul general „nev” este acum folosit pentru a defini o leziune ridicată pe piele. Ele pot avea diferite forme și culori. De fapt, mulți dintre noi folosim și nevime pe leziuni plate și întunecate. În unele cazuri, acestea pot prezenta riscuri pentru sănătate.

Probabil că cea mai întâlnită temere cu privire la alunițe este apariția cancerului de piele. Căci sunt situații în care alunițele se transformă în această afecțiune.

Medic: „Alunițele care pot fi problematice sunt de cele mai multe ori cele pigmentate”

„Spre exemplu, la persoanele tinere, alunițele care pot fi problematice sunt de cele mai multe ori cele pigmentate, maronii sau negre. Sunt medical denumite nevi melanocitari. Acestea pot progresa în melanom. Este un cancer de piele serios, cu potențial de metastazare rapidă în cazuri avansate.

La persoanele mai în vârstă, diversele alunițe, chiar și cele de culoare pielii sau roșii, uscate, în special pe zonele expuse la soare pot reprezenta leziuni precanceroase numite keratoze solare și chiar carcinoame spinocelulare sau bazocelulare care ar trebui tratate prompt.”, explică dr. Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog, Clinica Hebra Dermatologie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel