Ni s-a tot spus până acum cât de nocivă e carnea roșie și că e vinovată de apariția cancerului de colon.
Autoritățile din Sănătate susțin că ar trebui să ne limităm la 70 de grame pe zi de carne roșie. Însă, potrivit medicului Roger Leicester, șeful secției de endoscopie de la Spitalul St George și directorul programului de screening al cancerului de colon din Londra, acest aliment a fost ”învinovățit” pe nedrept. Mai mult decât atât reducerea consumului de carne roșie duce la deficiență de fier.
Expertul e de părere că alimentul care cauzează cancer de colon e, de fapt, ciocolata, plină de zahăr și grăsimi.
‘
”Nu există dovezi clare care să arate o legătură între carnea roșie slabă și apariția cancerului de colon. În opinia mea, ciocolata e mult mai periculoasă”, a adăugat Roger Leicester.
Un consum ridicat de zahăr și grăsimi saturate e mult mai periculos, însă nimeni niciodată nu a sugerat că ar trebui să renunțăm la ciocolată, care e încărcată de zahăr și grăsimi.
”Omul este omnivor. Carnea roșie este o parte importantă a dietei mele, eu mănânc de 4-5 ori pe zi carne roșie”, a mai spus medicul.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.
Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.