Sari la conținut

Nu e carnea roșie de vină. Alt aliment delicios te îmbolnăvește de cancer de colon

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Recipiente de plastic în cuptorul cu microunde

Ni s-a tot spus până acum cât de nocivă e carnea roșie și că e vinovată de apariția cancerului de colon. 

Autoritățile din Sănătate susțin că ar trebui să ne limităm la 70 de grame pe zi de carne roșie. Însă, potrivit medicului Roger Leicester, șeful secției de endoscopie de la Spitalul St George și directorul programului de screening al cancerului de colon din Londra, acest aliment a fost ”învinovățit” pe nedrept. Mai mult decât atât reducerea consumului de carne roșie duce la deficiență de fier.

Expertul e de părere că alimentul care cauzează cancer de colon e, de fapt, ciocolata, plină de zahăr și grăsimi. 

'There has been no clear published evidence to implicate lean red meat in causing bowel cancer,' says Roger Leicester, a colorectal surgeon at St George's Hospital, London

”Omul este omnivor. Carnea roșie este o parte importantă a dietei mele, eu mănânc de 4-5 ori pe zi carne roșie”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel