Categories: Stil de viaţă

NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pentru sănătate coaja castraveților

NU decoji castraveții! Iată ce beneficii oferă pentru sănătate castraveții cu tot cu coajă. Ce trebuie să faci pentru a face coaja comestibilă: cum se curăță.

Cu toate că toți o consideră legumă, castravetele este de fapt un fruct. Este bogat în nutrienți benefici, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar la prevenirea unor afecțiuni.

Castraveții sunt săraci în calorii și conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, ceea ce îi face ideali pentru a promova hidratarea și a ajuta la pierderea în greutate.

Este folosit sub diverse forme, în diverse preparate, fie e consumat ca atare, fie e pus în salate, sandwich-uri, supe. Oricum ar fi, mulți dintre noi îl decojim și aruncăm cojile, fără să știm ce greșeală mare facem. Așa că, dacă ai decojit castravetele până acum, oprește-te.

Cojile de castravete sunt o sursă excelentă de fibre insolubile care trec ușor prin tractul digestiv și creează un volum fecal, ajutând și mai mult la ameliorarea constipației. Cojile de castravete au o valoare nutritivă excelentă și sunt bogate în antioxidanți, minerale și vitamine.

Deci, deși credeam până acum că prin decojirea castraveților, de fapt, „îi curățăm”, aruncam la gunoi o mulțime de nutrienți, notează dcmedical.ro.

Straturile exterioare sau cojile mai multor fructe și legume sunt pline de nutrienți importanți pe care trebuie să-i includem în dieta noastră.

De ce să consumăm coaja

„În general, recomandăm consumul oricărui fruct cu coajă, deoarece conține fibre esențiale, care sunt indispensabile pentru organism.

Culoarea verde închis a cojii de castravete indică prezența antioxidanților în ea, care asigură nutriția.

În plus, aceste coji conțin destul de multe macro-nutrienți care contribuie la un organism sănătos”, spune dr. Rupali Datta, nutriționist din Delhi, notează publicația Food.

Cojile de castravete sunt o sursă excelentă de fibre insolubile care străbat cu ușurință tractul digestiv și creează un volum fecal, ajutând și mai mult la ameliorarea constipației.

Coaja și semințele sunt considerate părțile cele mai dense în nutrienți ale castravetelui. Acestea conțin beta-caroten, care este un antioxidant ce ajută la imunitate, la îngrijirea pielii și a ochilor.

Așadar, lăsați coaja așa cum este pentru a profita de beneficiile conținutului său de vitamina K. Vitamina K joacă un rol vital în activarea proteinelor de care organismul tău are nevoie pentru menținerea sănătății oaselor.

Cum spălăm corect castraveții

Cojile de castravete pot fi murdare și pline de pesticide, dar asta nu înseamnă, că nu pot fi consumate dacă sunt bine spălate sub jet de apă.

1. Asigură-te că speli castravetele de cel puțin 3-4 ori.

2. Înmuierea castraveților în puțină apă rece, cu sare, poate ajuta la curățarea lor în continuare.

3. Scoateți castraveții în 15-20 de minute, ștergeți-i cu un prosop de bucătărie uscat și depozitați-i într-un compartiment aerisit al frigiderului dumneavoastră.

4. Puneți puțin bicarbonat de sodiu în apă și țineți castraveții 20 de minute, apoi îi clătiți și îi ștergeți cu un prosop de hârtie.

5. Țineți castraveții o oră în apă cu oțet de vin, apoi îi spălați în  apă rece și îi ștergeți cu un prosop de hârtie.

Indiferent dacă sunt organici sau nu, spălarea bine a castraveților este o necesitate.

Trebuie neapărat să mâncați cojile de castraveți, cu excepția cazului în care acestea au un gust excesiv de amar.

Așadar, data viitoare când adăugați castraveți în salate, sandvișuri sau murături, asigurați-vă că, aceștia sunt decojiți, astfel încât să beneficiați de toate proprietățile pe care le are de oferit acest fruct suculent și verde.

Castraveții sunt foarte buni și sub formă de măști cosmeticem, zdrobiți și aplicați pe tenul curat. De asemenea, rondelele reci de castraveți aplicate pe pleoape fac minuni. Trebuie ținuți doar câteva minute pentru ca rezultatele să se vadă imediat.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

25 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

55 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: