Din cuprinsul articolului
Mulți oameni își încep ziua nu numai cu o ceașcă de cafea, ci și cu administrarea de medicamente. În acest caz, mulți consumă o băutură revigorantă cu medicamente, deoarece consideră că acesta este cel mai convenabil mod. Dar pastilele ar trebui să fie luate numai cu apă.
Unele chiar devin periculoase atunci când sunt amestecate cu băutura cofeinizată, potrivit unui studiu publicat în The Health.
Lista include:
Consumul băuturii cu cofeină împreună cu medicamentele pentru tiroidă poate reduce absorbția medicamentului, făcându-l mai puțin eficient. Băutura poate reduce absorbția medicamentului cu mai mult de jumătate, potrivit cercetătorilor.
Bolile tiroidiene includ:
Medicamente pentru tratarea răcelilor și alergiilor – acestea conțin adesea stimulente ale SNC, cum ar fi pseudoefedrina.
Cofeina conținută în băutura de dimineață este, de asemenea, un stimulent puternic. Sunt posibile efecte secundare: nervozitate, excitabilitate crescută.
Amestecarea băuturii cu cofeină cu zahăr sau lapte poate provoca vârfuri ale nivelului de zahăr din sânge și poate afecta eficacitatea medicamentelor pentru diabet. Cercetările arată că cofeina poate agrava simptomele la persoanele cu această boală.
Băutura cofeinizată poate afecta absorbția substanțelor active conținute în antidepresive. În plus, provoacă insomnie și puls rapid. Cel mai bine este să luați mai întâi medicamentul și să beți băutura mai târziu sau, mai bine, să o evitați cu totul, adaugă publicația, citând oamenii de știință.
Băutura revigorantă poate crește efectele secundare ale bronhodilatatoarelor și, în acest caz, poate provoca dureri de cap, anxietate, dureri abdominale și iritabilitate.
Oamenii de știință recomandă, de asemenea, să se abțină de la consumul de cofeină atunci când se iau pastile pentru boala Alzheimer, hipertensiune, medicamente antipsihotice și melatonină.
Publicația adaugă că băutura cofeinizată crește metabolismul calciului și excreția acestuia din organism, crește rata de pierdere a oaselor, reduce densitatea osoasă la persoanele în vârstă – există riscul de fracturi. În doze mari provoacă epuizare nervoasă.
Există o mulțime de date privind modul în care băutura în cauză afectează organismul. Mulți oameni de știință tind să creadă că aceasta aduce mai multe beneficii decât daune. Consumul moderat al acestei băuturi naturale cu cofeină și fără zahăr reduce mortalitatea generală și, de asemenea, reduce riscul anumitor tipuri de cancer – oral, endometrial, intestinal și de piele, conchide publicația.
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…
Ce spune despre tine grupa de sânge.Descoperirea personalității în funcție de grupa sanguină este un…
Mâncăruri simple de post. Postul poate fi o perioadă provocatoare pentru mulți, dar cu rețetele…
Remedii naturale pentru stări de vomă și diaree. Stările de vomă și diaree pot fi…