Din cuprinsul articolului
Deciziei de testare în masă a elevilor cu teste rapide pe bază de salivă se dovedește a fi o piatră de moară pentru autorități. După problemele apărute în urma licitației organizate de ONAC, mai multe companii retrăgându-se din contractele subsecvente, altele livrând cu întârziere și altele nefiind încă chemate să semneze contractele se pare că apare un nou blocaj în testarea elevilor.
Deși testele sunt distribuite către școli, acestea riscă să nu fie folosite pentru testare. Spre exemplu în județul Sălaj au fost distribuite testele pe bază de salivă pentru depistarea noului coronavirus pe care elevii le pot folosi acasă. Rămâne însă de văzut dacă testarea va avea loc, în condițiile în care nu toți părinții sunt de acord cu acest lucru, iar situația este și mai dificilă pentru că unii profesori nu vor să se vaccineze.
Nu asigurarea testelor pentru elevi reprezintă o problemă, ci administrarea lor. Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean, face urmâtoarele precizări:
”Problema mare a noastră este că trebuie să le asamblăm. Întâmpinăm dificultăți în modul de administrare. Noi am reușit totuși să avem o înțelegere cu părinții și se testează în procente destul de mari acasă. Cum se testează – este foarte complicat? Sunt părinți care nu acceptă nici testarea la şcoală, nu fac nici testarea acasă.”
Vasile Bulgărean: ”Am insistat şi la conducerea școlii să fie testați în prima zi. Ştim că o clasă, dacă există un caz este… merge suspendată 14 zile, dar după a opta zi putem să facem teste și atuncea ne asigurăm că toți elevii să aibă în a opta zi, să poată să facă testarea și vin la școală doar dacă prezintă acel test făcut în a opta zi.”
Situația prezentată este întâlnită în toată țara. Există și părinți care nu vor să își testeze copiii, și nu toți profesorii vor să se vaccineze. Pentru moment, autoritățile nu au reușit să identifice cele mai bune metode de convingere pentru realizarea testărilor.
Părinții sunt îndemnați să nu îi lase pe copii la şcoală, dacă au febră, dureri în gât sau tuse și să ceară sprijinul medicului de familie.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…