Din cuprinsul articolului
Nu arunca ouăle de la masa de Paște! Nici prin cap nu îți trece ce poți face cu ele. Sigur nu te-ai gândit că poți prepara o rețată rapidă și delicioasă, cu care îți vei surprinde întreaga familie.
Ingrediente
- 8 oua fierte
- 1 ceapă
- 3 linguri de maioneză
- 2 linguri de muștar
- sare, boia, piper – după gust
Cum se prepară
Ți-au rămas ouă de la masa de Paște? NU le arunca. Se curata ouale si se toaca cubulete.. Intr-un bol mare, se combina cu maioneza si mustar. Cat despre cantitatile de maioneza si mustar, acestea pot varia in functie de gustul tau. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Adauga si ceapa tocata marunt, acopera si baga la frigider pana la servire. Astfel, aromele se vor combina si reteta va iesi delicioasa, potrivit DcNews.
Ce se întâmplă dacă mănânci ouă zilnic!
Oul a fost unul dintre cei mai fideli însoțitori de pâine și cafea la micul dejun.
Conținutul său ridicat de proteine și vitamine A, D și B12 îl transformă într-un aliment plin de substanțe nutritive recomandat de obicei de specialiști.
Cu toate acestea, grăsimea este, de asemenea, una dintre componentele sale și de aceea este adesea asociat cu creșterea colesterolului din sânge, care ar putea duce la boli de inimă.
Ce se întâmplă dacă mănânci ouă zilnic! Deci, este sănătos să mănânci ouă în fiecare zi?
Fără frică
Majoritatea persoanelor sănătoase pot mânca până la șapte ouă pe săptămână fără a crește riscul de boli de inimă, a declarat cardiologul Francisco López-Jiménez pe site-ul Clinicii Mayo din Statele Unite.
Mai multe studii au arătat că aportul unui ou pe zi poate preveni chiar și unele tipuri de atacuri de cord, a spus specialistul.
De fapt, un studiu al Universității Harvard din 1999, care a analizat 115.000 de consumatori pe parcursul unui deceniu, a constatat că consumul unui ou pe zi nu ar crește colesterolul din sânge.
Ouăle sunt adesea considerate ca fiind principala sursă de grăsime pentru micul dejun, când de fapt ar trebui să fim mai preocupați de grăsimile saturate.
Acesta este avertismentul făcut de sistemul de sănătate publică (NHS) din Anglia, care recomandă reducerea consumului de alimente precum cârnați, șuncă, unt și ulei, care au un efect mai mare asupra cantității de colesterol din sânge decât ouăle.