Categories: Ştiri sănătate

Declarația neașteptată a unui medic român renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului. S-a schimbat modul de producție a vaccinurilor”

Din cuprinsul articolului

”Nu am de gând să mă vaccinez.” Prof. univ.dr. Vasile Astărăstoaie, fost președinte al Colegiului Medicilor din România a declarat, pentru Medika TV că vaccinurile trebuie administrate, în primul rând, după ce se ia în calcul raportul dintre beneficii și riscuri, în funcție de tipul bolii. În cazul unor boli ca poliomielita sau difteria, Astărăstoae susține că riscul bolii este mult mai mare decât riscul unui efect advers la vaccin. În cazul altor afecțiuni însă, consideră că nu se impune vaccinarea. Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae a declarat că un exemplu de vaccin în cazul căruia riscul unor incidente e mai mare decât cel al bolii e cel antigripal. Iar în momentul în care va apărea pe piață un vaccin împotriva COVID-19, a spus clar că nu se va imuniza:

“Eu fac o posologie a riscului. Dacă pe mine mă întreabă o persoană dacă să se vaccineze împotriva poliomielitei, eu răspund: categoric da! Pentru că riscul bolii e mult mai mare decât riscul unui accident, incident sau efect advers care e în cazul vaccinului. Dacă mă întreabă de vaccinul antidifteric, răspund da, pentru că, la fel, riscul bolii e mai mare. Dacă mă întreabă de vaccinul antigripal, spun nu. Spun nu, pentru că vaccinul antigripal e făcut pe o prognoză. În urmă cu 2 ani, de exemplu, nu s-a nimerit tulpina de vaccin și asta a făcut ca doar 18% dintre persoanele vaccinate să fie protejate pentru gripă. Iar dacă mă întreabă de vaccin pentru coronavirus eu spun nu. Eu nu mă vaccinez, iar persoana care mă întreabă poate lua ce decizie vrea”, a spus prof. dr. Vasile Astărăstoae.

”Nu am de gând să mă vaccinez.”

Medicul a mai precizat că numărul de accidente, incidente grave a crescut foarte mult din cauza schimbării modului de producție a vaccinurilor. Pentru a crește productivitatea, firmele de medicamente au introdus alte tehnologii, trialurile clinice sunt făcute pe un număr mai mic de oameni și atunci poate să apară un risc, așa cum s-a întâmplat cu vaccinul pentru așa-numita grupă porcină de tip A H1N1, când au apărut multe accidente. De exemplu în Marea Britanie au fost peste 120 de cazuri de narcolepsie din cauza acestui vaccin.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

7 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

38 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: