Noul leac miraculos pentru mahmureală: Aceste bacterii  „bune” ar putea evita efectele secundare neplăcute

Noul leac miraculos pentru mahmureală: Aceste bacterii  „bune” ar putea evita efectele secundare neplăcute

Administrarea unei pilule probiotice înainte de o petrecere ar putea preveni mahmureala și ar putea împiedica efectele negative de durată ale alcoolului, susțin cercetătorii.

Testele efectuate pe șoareci au sugerat că un supliment special creat ar putea, de asemenea, să împiedice oamenii să se îmbete la fel de tare.

Acesta este plin de bacterii intestinale „bune”, asemănătoare unui iaurt.

Dar pilula modificată genetic, care nu a fost încă testată pe oameni, conține și o enzimă care s-a dovedit că descompune alcoolul în organism.

Experimentele pe șoareci au arătat că rozătoarele cărora li s-a administrat probioticul absorb mai puțin alcool.

Oamenii de știință americani au descoperit că șoarecii tratați cu probioticul au avut o absorbție redusă a alcoolului, o toleranță prelungită la alcool și au redus timpul de recuperare a animalelor după expunerea la alcool.

De asemenea, aceștia și-au revenit mai repede de la efectele alcoolului.

Rezultatele i-au făcut pe cercetători, de la Academia Chineză de Științe, să spere că vor duce la un nou leac miraculos pentru mahmureală pentru oameni.

De asemenea, ei cred că probioticele ar putea, în viitor, să fie folosite pentru a reduce daunele provocate de alcool la nivelul ficatului și al intestinelor.

Scriind în revista Microbiology Spectrum, cercetătorii au povestit cum au modificat genetic un probiotic pentru a exprima enzima dehidrogenază la șoareci.
Aceasta reglează modul în care organismul transformă alcoolul într-o substanță numită acetaldehidă, un produs secundar eliberat atunci când consumăm alcool.

Acetaldehida cauzează senzația de mahmureală prin acumularea în ficat, provocând dureri de cap și greață asociate ca urmare.

Studii anterioare pe șoareci au arătat că un anumit tip de enzimă, numită ADH1B, poate accelera descompunerea alcoolului la nivel intern.

Dar această abordare nu s-a dovedit încă a fi sigură la oameni.

Căutând o metodă mai sigură, cercetătorii au folosit probioticul lactococcus lactis – o bacterie folosită adesea în fermentație – și au clonat ADH1B în acesta.

Testând-o pe trei grupuri de cinci șoareci, fiecare a fost expus la niveluri diferite de alcool.

Șoarecii fără probiotic – grupul de control – au prezentat semne de beție la doar 20 de minute după expunerea la alcool.

De asemenea, atunci când șoarecii au fost puși pe spate, aceștia nu au fost capabili să se pună din nou în picioare.

Dar dintre șoarecii care au primit un probiotic care exprima ADH1B uman, jumătate au fost încă capabili să se întoarcă pe spate la o oră după expunerea la alcool.

Un sfert nu și-au pierdut niciodată capacitatea de a se întoarce pe spate.

Alte teste au arătat că, la două ore după expunere, nivelul de alcool din sânge la grupul de control a continuat să crească, în timp ce la șoarecii tratați cu probiotice a început să scadă.

De asemenea, cercetătorii au constatat că șoarecii tratați au prezentat niveluri mai scăzute de lipide și trigliceride – tipuri de grăsimi – în ficat, sugerând că probioticul ar putea atenua daunele provocate de alcool asupra organului.

Deși probioticul nu a fost încă testat pe oameni, oamenii de știință prezic că, dacă oferă aceleași beneficii, ar putea prezenta o nouă modalitate de a reduce problemele de sănătate induse de alcool, precum și problemele hepatice.

Studiile au sugerat că un pahar de vin sau o halbă de bere pe zi poate evita o serie de boli. În timp ce alții au susținut că până și consumul ușor de alcool este periculos.

OMS estimează că un consum excesiv de alcool ucide 3 milioane de persoane în fiecare an în întreaga lume, potrivit Daily Mail.

Meng Dong, cercetător postdoctoral la Institutul de Zoologie al Academiei Chineze de Științe, care a lucrat la acest studiu, a declarat: „Credem că probioticele modificate genetic vor oferi noi idei pentru tratamentul bolilor de ficat”.

Potrivit Myrkl, pilula conține bacterii capabile să descompună majoritatea alcoolului din organism înainte ca acesta să ajungă la ficat.

Cercetările arată că, atunci când ficatul descompune alcoolul, eliberează în organism toxine care declanșează un răspuns imunitar.

Recent Posts

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

5 minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

24 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

55 de minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

o oră ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

2 ore ago

Citeste si: