Sari la conținut

Nouă semne de alarmă că ai o boală de rinichi

Afecţiunile renale sunt considerate a fi «ucigaşi tăcuţi», întrucât semnalele pe care le transmite corpul pot părea banale. Cunoaşterea simptomelor care sunt asociate problemelor renale îţi poate salva viaţa.

1. Modificări urinare

Dacă în ultimul timp ai remarcat că te trezeşti des noaptea pentru a merge la toaletă sau simţi o presiune sau durere când urinezi, este posibil să ai probleme cu rinichii.

2. Ai dureri sau arsuri la urinare

Durerile şi arsurile în timpul urinării sunt semn al infecţiilor urinare. Netratate, acestea pot duce la complicaţii.

3. Ai dureri în partea inferioară a spatelui

Durerea de spate localizată în zona rinichilor este un semn clar care anunţă probleme renale. Durerea poate apărea în timpul urinării, dar şi în alte momente, de aceea multe persoane ignoră acest simptom extrem de important.

4. Ai apetitul alimentar scăzut

Acest simptom apare în momentul în care se formează depozite de toxine la nivelul rinichilor.

5. Ţi se umflă mâinile şi picioarele

Când rinichii nu elimină excesul de lichide din corp, mâinilor şi picioarele se umflă şi pot deveni dureroase.

6. Eşti obosită

Când rinichii sunt bolnavi, organismul nu mai secretă în cantităţi normale un hormon care îl stimulează să transporte oxigen către celulele roşii. Din această cauză, poate apărea oboseala excesivă.

7. Te confrunţi cu iritaţii şi mâncărimi la nivelul pielii

 

Rinichii au şi rolul de a elimina toxinele din sânge, însă în momentul în care nu mai funcţionează la parametri normali, te poţi confrunta cu iritaţii şi mâncărimi la nivelul pielii.

8. Ai o senzaţie de greaţă

Acumulările de toxine la nivel sangvin pot duce şi la apariţia senzaţiei de greaţă.

9. Ai ameţeli

Dacă suferi de o afecţiune renală şi, în acelaşi timp, ai anemie, la creier nu mai ajunge suficient oxigen. Principalul simptom care anunţă aceste probleme de sănătate sunt ameţelile frecvente.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel