Categories: Ştiri sănătate

Noua mască de față care poate detecta infecția cu COVID-19. Cum funcționează?

Inginerii de la MIT și Universitatea Harvard au proiectat o nouă mască de față, care poate diagnostica purtătorul cu Covid-19 în aproximativ 90 de minute. Măștile sunt încorporate cu senzori mici, de unică folosință, care pot fi încadrați în alte măști de față și ar putea fi, de asemenea, adaptate pentru a detecta alți viruși, relatează SciTechDaily.

Senzorii se bazează pe mașini celulare liofilizate pe care echipa de cercetare le-a dezvoltat anterior pentru a fi utilizate în diagnosticarea hârtiei pentru viruși precum Ebola și Zika. Într-un nou studiu, cercetătorii au arătat că senzorii ar putea fi încorporați nu numai în măști de față, ci și în îmbrăcăminte, cum ar fi haine de laborator, oferind potențial o nouă modalitate de a monitoriza expunerea lucrătorilor din domeniul sănătății la o varietate de agenți patogeni sau alte amenințări.

„Am demonstrat că putem usca prin congelare o gamă largă de senzori de biologie sintetică pentru a detecta acizii nucleici virali sau bacterieni, precum și substanțele chimice toxice, inclusiv toxinele nervoase. Avem în vedere că această platformă ar putea permite biosenzorilor purtabili de generația următoare pentru primii respondenți, personalul medical și personalul militar ”, spune James Collins, profesor de inginerie medicală și știință din Institutul pentru inginerie și știință medicală (IMES) și Departamentul MIT de inginerie biologică și autorul principal al studiului.

Senzorii măștii de față sunt proiectați astfel încât să poată fi activați de către purtător atunci când sunt gata să efectueze testul, iar rezultatele sunt afișate numai în interiorul măștii, pentru confidențialitatea utilizatorului.

„Acest test este la fel de sensibil ca testele PCR standard , foarte sensibile, dar este la fel de rapid ca testele antigenului care sunt utilizate pentru analiza rapidă a Covid-19”, afirmă unul din participanții la crearea măștii.

Prototipurile dezvoltate în acest studiu au senzori în interiorul măștii pentru a detecta starea unui utilizator, precum și senzori amplasați în exteriorul articolelor de îmbrăcăminte, pentru a detecta expunerea din mediu. Cercetătorii pot schimba, de asemenea, senzori cu alți agenți patogeni, inclusiv gripa, Ebola și Zika, sau senzori pe care i-au dezvoltat pentru a detecta agenții nervoși organofosfați.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: