Din cuprinsul articolului
Nouă campania de vaccinare a populației în Italia. Vineri dimineață, campania de vaccinare a populației din localitățile afectate de inundații a demarat la ordinul autorităților.
Apa infestată ar putea duce la îmbolnăvirea localnicilor de febră tifoidă ori la infecții cu bacteria salmonella. În acest sens, medicii le cer oamenilor să se vaccineze și solicită autorităților măsuri urgente de protecție.
În mai multe localități din regiunea Emilia-Romagna, inundațiile constituie de la o zi la alta o problemă tot mai gravă de sănătate publică, pe lângă distrugerile provocate de apa și noroiul prezente peste tot;
Nouă campania de vaccinare a populației în Italia cu vaccinul antitetanos
În acest sens, medicii recomandă cetățenilor să accepte administrarea vaccinului antitetanos, pentru a-i proteja pe cei care locuiesc în zonele de urgență și pe voluntarii care sapă și se chinuie de câteva zile să scoată noroiul din locuințe.
Numai în provincia Ravenna se estimează că aproximativ 40.000 de persoane nu s-au vaccinat niciodată împotriva febrei tifoide. Situația este asemănătoare și în celelalte provincii. Vineri, la toate centrele de vaccinare s-au format cozi de câte 30-40 de persoane, spre îngrijorarea medicilor că nu există suficiente stocuri pentru a-i imuniza pe cei care au nevoie.
O altă recomandare pentru localnicii din satele încă inundate este aceea a nu purta șlapi, papuci prin apă, ci cizme, în vreme ce copiii nu au voie să se joace în noroi.
La 11 zile de alertă de cod roșu de ploi, inundații și alunecări de teren, 700 de străzi sunt în continuare închise, unde nici pe jos nu se poate trece din cauza mlaștinilor, în vreme ce echipele de topografi avertizează alte 400 de posibile alunecări de teren.
Potrivit unei ordonanțe transmise vineri după-amiază de primărie, toți cei aproximativ 10.000 de locuitori dintr-o comună din provincia Ravenna, inundată încă, trebuie să își părăsească locuințele până cel târziu sâmbătă dimineață. Măsuri asemănătoare ar putea fi luate și în alte localități.