Din cuprinsul articolului
Nou trend alimentar, pe masa europenilor. Greieri, lăcuste, viermi… A merge la o piață în, de exemplu, China este evident că această sursă de proteină este ceva normal. Insectele sunt gătite și mâncate. În schimb, în Europa această categorie de mâncare este abia la început. Greierul a fost ultimul care s-a alăturat. Einau fost aprobate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), la fel cum erau lăcustele migratoare și câteva tipuri de viermi de făină la acea vreme (anul 2021).
De fapt, EFSA are în vedere să includă încă zece insecte, astfel încât acestea să poată începe să fie vândute liber în țările europene ca produse alimentare. Fiecare țară are din 2018 autonomie de a vinde bug-urile pe care le dorește individual, atâta timp cât trec de controlul calității acestora.
Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a publicat un raport care detaliază beneficiile pe care insectele le aduc în dietă, atât pentru oameni, cât și pentru animale . Mai mult, FAO vorbește despre contribuțiile pozitive pe care insectele le pot aduce societății noastre: o îmbunătățire notabilă a mediului , sunt mai ieftin de înmulțit și sunt sănătoase, potrivit marca.com.
Aceste nevertebrate sunt, conform specialiștilor, „alternative sănătoase și hrănitoare la alimente de bază precum sunt carnea de pui, carnea de porc, carnea de vită și peștele ”, deoarece sunt bogate în proteine și grăsimi bune și bogate în calciu, fier și zinc.
Experții mai spun că „hrănirea unei populații mondiale în creștere necesită o creștere a producției de alimente. Acest lucru va pune inevitabil o presiune severă asupra resurselor deja limitate, cum ar fi pământul, oceanele, îngrășămintele, apa și energia.
Acum, va fi necesar să vedem cum evoluează o astfel de propunere deoarece doar 19% dintre spanioli spun că ar îndrăzni să le încerce.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…