Nou studiu: Acest alcool reduce riscul de demență

Un nou studiu realizat de oamenii de știință britanici sugerează că consumul de alimente bogate în flavonoide, cum ar fi fructele de pădure, ceaiul, ciocolata neagră și vinul roșu, poate reduce riscul de a dezvolta demență, informează The Health Site.

Vinul roșu reduce riscul de demență

Analizând datele de la peste 120.000 de participanți la UK Biobank cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, autorii studiului au constatat că consumul a șase porții suplimentare de alimente bogate în flavonoide pe zi a redus riscul de demență cu 28%, informează publicația.

Flavonoidele, antioxidanți puternici pe bază de plante care se găsesc într-o varietate de alimente, sunt deosebit de utile pentru persoanele cu depresie sau hipertensiune arterială. Studiul evidențiază potențialele efecte de protecție a creierului ale unor compuși precum antocianinele și flavonolii, care se găsesc din abundență în alimente precum ceaiul și fructele de pădure.

Deși constatările nu dovedesc cauza și efectul, ele sugerează că o dietă bogată în flavonoide poate fi o modalitate simplă, dar eficientă de a promova îmbătrânirea sănătoasă a creierului.

Alte beneficii ale vinului roșu

Principala substanță benefică din vinul roșu este resveratrolul. Acest compus natural are un puternic efect antioxidant, protejează celulele de daune și îmbunătățește funcția vasculară. În plus, vinul roșu conține vitamine, minerale și acizi organici.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului moderat de vin roșu:

  • Întărește vasele de sânge, scade tensiunea arterială;
  • Îmbunătățește profilul lipidic din sânge;
  • Reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral;
  • Prevenirea diabetului zaharat de tip 2;
  • Încetinirea procesului de îmbătrânire;

La ce boli ajută vinul roșu?

Consumul regulat de vin roșu în doze moderate poate preveni apariția sau încetini evoluția următoarelor boli:

  • boli coronariene și atac de cord
  • accident vascular cerebral
  • ateroscleroză
  • diabetul zaharat de tip 2
  • boli neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson)
  • boli oncologice
  • osteoporoza

Pentru a profita la maximum de vinul roșu, publicația recomandă să urmați aceste linii directoare atunci când îl consumați:

  • Beți vin cu mesele pentru a reduce solicitarea asupra ficatului.
  • Limitați-vă consumul zilnic la 1-2 pahare pentru femei și 2-3 pentru bărbați.
  • Alegeți vinuri seci sau demiseci de înaltă calitate.
  • Nu beți vin în fiecare zi, faceți pauze 2-3 zile pe săptămână.
  • Astfel, dozele moderate de vin roșu sunt cu adevărat bune pentru sănătate și pot ajuta la prevenirea multor boli periculoase. Principalul lucru este să respectați moderația și să beți responsabil, mai recomandă portalul de sănătate.

Recent Posts

Doctor: Acesta este cel mai bun pește pentru glanda tiroidă

În ciuda faimei sale negative, tonul este considerat cel mai bun pește pentru tiroidă. Acest…

27 de minute ago

Costisitoarele horoscopului! EA se află pe locul 1. Vrea doar BANII tăi

Datorită horoscopului putem cunoaște caracteristicile oamenilor și putem afla cine sunt costisitoarele zodiacului. Te numeri…

58 de minute ago

Această legumă poate prelungi viața cu 10 ani dacă este consumată zilnic

O legumă care prelungește viața cunoscută de toată lumea este usturoiul. În mod uimitor, oamenii…

o oră ago

Un alt fenomen lovește România. Vine prăpădul în aceste zone! Prognoza ANM, modificată de urgență

În continuare, vremea pare să sufere transformări radicale. În urma ciclonului Boris, un nou ciclon…

2 ore ago

Despărțire grea pentru Andreea Marin. Vedeta a făcut anunțul dureros: ”E foarte greu”

Ruptură chinuitoare pentru Andreea Marin. Vedeta a dorit ca acest amănunt despre ea să fie…

3 ore ago

Medic: acest aliment este o necesitate pentru intestine, mâncați 2 porții în fiecare zi

Organismul are nevoie de una până la două porții de alimente lactate fermentate pe zi…

3 ore ago

Citeste si: