Nou studiu: Acest alcool reduce riscul de demență

Un nou studiu realizat de oamenii de știință britanici sugerează că consumul de alimente bogate în flavonoide, cum ar fi fructele de pădure, ceaiul, ciocolata neagră și vinul roșu, poate reduce riscul de a dezvolta demență, informează The Health Site.

Vinul roșu reduce riscul de demență

Analizând datele de la peste 120.000 de participanți la UK Biobank cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, autorii studiului au constatat că consumul a șase porții suplimentare de alimente bogate în flavonoide pe zi a redus riscul de demență cu 28%, informează publicația.

Flavonoidele, antioxidanți puternici pe bază de plante care se găsesc într-o varietate de alimente, sunt deosebit de utile pentru persoanele cu depresie sau hipertensiune arterială. Studiul evidențiază potențialele efecte de protecție a creierului ale unor compuși precum antocianinele și flavonolii, care se găsesc din abundență în alimente precum ceaiul și fructele de pădure.

Deși constatările nu dovedesc cauza și efectul, ele sugerează că o dietă bogată în flavonoide poate fi o modalitate simplă, dar eficientă de a promova îmbătrânirea sănătoasă a creierului.

Alte beneficii ale vinului roșu

Principala substanță benefică din vinul roșu este resveratrolul. Acest compus natural are un puternic efect antioxidant, protejează celulele de daune și îmbunătățește funcția vasculară. În plus, vinul roșu conține vitamine, minerale și acizi organici.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului moderat de vin roșu:

  • Întărește vasele de sânge, scade tensiunea arterială;
  • Îmbunătățește profilul lipidic din sânge;
  • Reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral;
  • Prevenirea diabetului zaharat de tip 2;
  • Încetinirea procesului de îmbătrânire;

La ce boli ajută vinul roșu?

Consumul regulat de vin roșu în doze moderate poate preveni apariția sau încetini evoluția următoarelor boli:

  • boli coronariene și atac de cord
  • accident vascular cerebral
  • ateroscleroză
  • diabetul zaharat de tip 2
  • boli neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson)
  • boli oncologice
  • osteoporoza

Pentru a profita la maximum de vinul roșu, publicația recomandă să urmați aceste linii directoare atunci când îl consumați:

  • Beți vin cu mesele pentru a reduce solicitarea asupra ficatului.
  • Limitați-vă consumul zilnic la 1-2 pahare pentru femei și 2-3 pentru bărbați.
  • Alegeți vinuri seci sau demiseci de înaltă calitate.
  • Nu beți vin în fiecare zi, faceți pauze 2-3 zile pe săptămână.
  • Astfel, dozele moderate de vin roșu sunt cu adevărat bune pentru sănătate și pot ajuta la prevenirea multor boli periculoase. Principalul lucru este să respectați moderația și să beți responsabil, mai recomandă portalul de sănătate.

Recent Posts

HOROSCOP 6 noiembrie 2024. O perioadă de bun augur!

Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…

o oră ago

De ce este data de 11/11 atât de specială? Descoperiți secretele acestei date și cum puteți beneficia de portalul energetic!

V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…

2 ore ago

STUDIU. Persoanele cu această grupă de sânge îmbătrânesc mai greu

Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…

2 ore ago

Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum poate fi crescută sănătos imunitatea copiilor

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…

2 ore ago

OMS pregăteşte noi vaccinuri pentru 17 agenţi patogeni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…

3 ore ago

Există viață după moarte? Ce simt oamenii care sunt pe moarte

Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…

3 ore ago

Citeste si: