Nou studiu: Acest alcool reduce riscul de demență

Un nou studiu realizat de oamenii de știință britanici sugerează că consumul de alimente bogate în flavonoide, cum ar fi fructele de pădure, ceaiul, ciocolata neagră și vinul roșu, poate reduce riscul de a dezvolta demență, informează The Health Site.

Vinul roșu reduce riscul de demență

Analizând datele de la peste 120.000 de participanți la UK Biobank cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, autorii studiului au constatat că consumul a șase porții suplimentare de alimente bogate în flavonoide pe zi a redus riscul de demență cu 28%, informează publicația.

Flavonoidele, antioxidanți puternici pe bază de plante care se găsesc într-o varietate de alimente, sunt deosebit de utile pentru persoanele cu depresie sau hipertensiune arterială. Studiul evidențiază potențialele efecte de protecție a creierului ale unor compuși precum antocianinele și flavonolii, care se găsesc din abundență în alimente precum ceaiul și fructele de pădure.

Deși constatările nu dovedesc cauza și efectul, ele sugerează că o dietă bogată în flavonoide poate fi o modalitate simplă, dar eficientă de a promova îmbătrânirea sănătoasă a creierului.

Alte beneficii ale vinului roșu

Principala substanță benefică din vinul roșu este resveratrolul. Acest compus natural are un puternic efect antioxidant, protejează celulele de daune și îmbunătățește funcția vasculară. În plus, vinul roșu conține vitamine, minerale și acizi organici.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului moderat de vin roșu:

  • Întărește vasele de sânge, scade tensiunea arterială;
  • Îmbunătățește profilul lipidic din sânge;
  • Reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral;
  • Prevenirea diabetului zaharat de tip 2;
  • Încetinirea procesului de îmbătrânire;

La ce boli ajută vinul roșu?

Consumul regulat de vin roșu în doze moderate poate preveni apariția sau încetini evoluția următoarelor boli:

  • boli coronariene și atac de cord
  • accident vascular cerebral
  • ateroscleroză
  • diabetul zaharat de tip 2
  • boli neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson)
  • boli oncologice
  • osteoporoza

Pentru a profita la maximum de vinul roșu, publicația recomandă să urmați aceste linii directoare atunci când îl consumați:

  • Beți vin cu mesele pentru a reduce solicitarea asupra ficatului.
  • Limitați-vă consumul zilnic la 1-2 pahare pentru femei și 2-3 pentru bărbați.
  • Alegeți vinuri seci sau demiseci de înaltă calitate.
  • Nu beți vin în fiecare zi, faceți pauze 2-3 zile pe săptămână.
  • Astfel, dozele moderate de vin roșu sunt cu adevărat bune pentru sănătate și pot ajuta la prevenirea multor boli periculoase. Principalul lucru este să respectați moderația și să beți responsabil, mai recomandă portalul de sănătate.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

14 minute ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

35 de minute ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

54 de minute ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

o oră ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

2 ore ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

2 ore ago

Citeste si: