Din cuprinsul articolului
Un nou studiu realizat de oamenii de știință britanici sugerează că consumul de alimente bogate în flavonoide, cum ar fi fructele de pădure, ceaiul, ciocolata neagră și vinul roșu, poate reduce riscul de a dezvolta demență, informează The Health Site.
Analizând datele de la peste 120.000 de participanți la UK Biobank cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, autorii studiului au constatat că consumul a șase porții suplimentare de alimente bogate în flavonoide pe zi a redus riscul de demență cu 28%, informează publicația.
Flavonoidele, antioxidanți puternici pe bază de plante care se găsesc într-o varietate de alimente, sunt deosebit de utile pentru persoanele cu depresie sau hipertensiune arterială. Studiul evidențiază potențialele efecte de protecție a creierului ale unor compuși precum antocianinele și flavonolii, care se găsesc din abundență în alimente precum ceaiul și fructele de pădure.
Deși constatările nu dovedesc cauza și efectul, ele sugerează că o dietă bogată în flavonoide poate fi o modalitate simplă, dar eficientă de a promova îmbătrânirea sănătoasă a creierului.
Principala substanță benefică din vinul roșu este resveratrolul. Acest compus natural are un puternic efect antioxidant, protejează celulele de daune și îmbunătățește funcția vasculară. În plus, vinul roșu conține vitamine, minerale și acizi organici.
Iată care sunt principalele beneficii ale consumului moderat de vin roșu:
Consumul regulat de vin roșu în doze moderate poate preveni apariția sau încetini evoluția următoarelor boli:
Pentru a profita la maximum de vinul roșu, publicația recomandă să urmați aceste linii directoare atunci când îl consumați:
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…