Din cuprinsul articolului
Deși Nostradamus a fost subiectul unor critici și controverse, el rămâne o figură extrem de fascinantă, care a captat imaginația globală. Presupusele sale previziuni fac obiectul unor dezbateri și interpretări, cum ar fi posibilul al treilea război mondial.
Deși faimosul profet francez din secolul al XVI-lea nu a făcut nicio referire explicită la un al Treilea Război Mondial în scrierile sale, unii analiști sugerează că ar putea exista indicii și mesaje ascunse în catrenele sale poetice care să indice un conflict global major.
Aflați detalii despre această ultimă predicție sumbră pentru 2024, care trage un semnal de alarmă în întreaga lume.
Ce a spus Nostradamus despre cel de-Al Treilea Război Mondial?
În mijlocul tensiunilor dintre Israel și Iran, mulți au asociat evoluțiile politice recente cu profețiile lui Nostradamus. Profetul francez, cunoscut mai ales pentru lucrarea sa „Profețiile”, a anticipat numeroase evenimente globale în catrenele sale.
În special, sâmbăta trecută, Iranul a efectuat un atac surpriză asupra Israelului, folosind drone, rachete și rachete, acțiune care a ținut comunitatea internațională în suspans. Acest lucru a trezit în mulți oameni amintirea interpretărilor lui Nostradamus cu privire la războaiele navale și conflictele geopolitice din secolele trecute.
„Adversarul roșu va deveni palid de frică, terorizând marele Ocean”, a spus prezicătorul. Unii interpretează această referință ca făcând aluzie la Rusia, care ar putea susține Iranul într-un conflict armat, deși alții speculează că s-ar putea referi la tensiunile actuale dintre China și Taiwan, un conflict cu potențial de escaladare.
„Antihristul îi va anihila în curând pe cei trei, 27 de ani va dura războiul său, ereticii morți captivi exilați. Sânge, trupuri umane, apă roșie ca gheața”, a adăugat el despre posibilul al treilea război mondial.
Cine a fost Nostradamus?
Michel de Nôtre-Dame a fost un farmacist, medic și presupus clarvăzător francez din secolul al XVI-lea. Născut la 14 decembrie 1503 în Franța, renumele său se datorează în principal operei sale Les Prophéties, o compilație de 942 de catrene poetice care anticipează presupuse evenimente viitoare. Publicată pentru prima dată în 1555, această lucrare a făcut obiectul a nenumărate interpretări și dezbateri de-a lungul secolelor.