Din cuprinsul articolului
Noi servicii decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Tratamente gratuite pentru pacienţii cronici și pentru cazurile de urgenţă, cu risc de şoc anafilactic.
La Spitalul Judeţean din Timişoara s-a deschis, astăzi, primul compartiment de alergologie şi imunologie clinică din vestul ţării.
Servicii decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
Acesta are şase paturi cu spitalizare de zi şi va veni în sprijinul pacienţilor cronici, dar şi al cazurilor de urgenţă, cu risc de şoc anafilactic. Centrul beneficiază de dotări de ultimă generaţie pentru efectuarea de teste şi administrarea unui tratament adecvat, iar serviciile sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Preşedinta Societăţii Române de Alergologie, medicul Carmen Bunu Panaitescu vine cu explicații.
„Bolile alergice sunt din ce în ce mai complexe, înseamnă tot felul de mecanisme care sunt din ce în ce mai bine descifrate și, din păcate, înseamnă situații în care viața pacienților este pusă în pericol, mai ales dacă ne gândim la cei cu alergii la alimente sau la înțepătura de insectă, viespe sau albină sau la cei cu alergii medicamentoase.
Beneficii pentru pacienților cu risc de șoc anafilactic
Aici este vorba de o categorie de pacienți extrem de vulnerabili, expuși la riscul de șoc anafilactic, iar Timișoara face pasul către această abordare a pacienților cu risc de șoc anafilactic prin înființarea acestui compartiment, care va deservi însă tot ce înseamnă boli alergice în zona de vest a României”, a declarat dr. Carmen Bunu Panaitescu.
Reţea de monitorizare a polenului
Potrivit corespondenta RRA Alina Bujancă, Spitalul Judeţean Timişoara este singurul din ţară care deţine o reţea de monitorizare a polenului. În plus, a fost realizată o aplicaţie pe telefonul mobil, numită ALERGOTEL, care prezintă în timp real cantitatea de polen din atmosferă, utilă pacienţilor care suferă de alergii.