Sari la conținut

Noi restricții vor fi adoptate în perioada următoare. Alexandru Rafila: „Asta depinde și de modul în care noi reacționăm”

Din cuprinsul articolului

Mai multe state din Europa au introdus restricții suplimentare, pe fondul situației epidemiologice din Africa de Sud. Anumite țări au suspendat zborurile, iar călătoriile din această parte a lumii sunt monitorizate cu atenție.

Astfel, autoritățile din România subliniază că diminuarea numărului de infectări nu înseamnă că ne putem relaxa în acest moment.

De fapt, medicii subliniază că este foarte important să păstrăm regulile de igienă și, de asemenea, să ne vaccinăm cât mai repede.

În câteva săptămâni vom afla mai multe detalii despre varianta Omicron, depistată în Africa de Sud. Experții vor observa cât de eficiente sunt tratamentele și vaccinurile actuale.

Cu atât mai mult, grupul farmaceutic BioNTech a început deja să lucreze la un vaccin adaptat complet variantei Omicron.

Noi restricții ar putea fi impuse

Îngrijorarea legată de noua tulpină este generată de incertitudinile legate de impactul pe care Omicron îl poate avea asupra evoluției pandemiei, dar și de faptul că nu se știe deocamdată ce eficiență au în cazul ei anticorpii dobândiți prin vaccinare sau prin trecere prin boală – spune ministrul sănătății, medicul Alexandru Rafila, potrivit RRA.

El a mai afirmat că nu pot fi excluse noi măsuri antiepidemice în următoarea perioadă. Totul depinde de cum va evolua situaţia sanitară.

„Evident că vor fi anumite restricții care să limiteze transmiterea. Noi ne dorim să avem un comportament cât mai apropiat de realitate, dar asta depinde și de modul în care noi reacționăm, încât să avem un comportament care să nu favorizeze transmiterea.

Asta înseamnă: nu mare aglomerație, nu lipsa măștii, atunci când suntem nevoiți să intrăm totuşi într-o zonă mai aglomerată, igiena personală și, cel mai important, este să încercăm să ne imunizăm bătrânii, persoanele vulnerabile din familie. Mai avem încă trei-patru săptămâni și putem să facem acest lucru”, a susținut Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore, mai puțin de 13.000 de persoane au făcut prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 disponibil în țara noastră.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel