Din cuprinsul articolului
Având în vedere contextul pandemic actual, autoritățile au adoptat o serie de măsuri anti-COVID necesare pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică, în siguranță.
Dacă până în acest moment prezența fizică depindea de rata de vaccinare a cadrelor didactice și personalului auxiliar, acest lucru va fi condiționat și de rata de incidență.
De fapt, atunci când rata de incidență se află sub 3 cazuri la mia de locuitori, unitățile de învățământ vor rămâne deschise indiferent de rata de vaccinare a profesorilor.
Dacă indidența depășește 3 la mia de locuitori, numai unitățile cu o rata de vaccinare de peste 60% vor funcționa cu prezență fizică.
Potrivit RRA, peste 2,6 milioane de preșcolarii și elevii vor face de luni ore cu prezența fizică, a anunțat ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a acceptat ca în localitățile cu rata de incidență a cazurilor de COVID mai mică de 3 la mia de locuitori să se poate reveni în clase, indiferent rata de vaccinare a personalului din școli.
Peste acest prag rămâne condiția reluării cursurilor fizice dacă rata de vaccinare a personalului este de minim 60%. Cele mai recente date arată că în această situație sunt copiii din aproape 1.800 de grădinițe, școli și licee.
Pe fondul reticenței cadrelor didactice de a se implica în activitatea de testarea elevilor, Ministerul Educației a stabilit ca fiecare unitate de învățământ să decidă cum se pot vor testele rapide pe bază de salivă în zilele de luni și joi, a explicat secretarul de stat Sorin Ion.
„Consiliul de administrație a unității de învățământ decide dacă testarea se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliu sub supravegherea părintelui sau reprezentantului legal. Așadar, este la opțiunea fiecărei școli în funcție de specificul sau disponibilitatea cadrelor didactice din acea unitate, fără a se impune acest lucru”, a explicat Sorin Ion.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…