Din cuprinsul articolului
Având în vedere contextul pandemic actual, autoritățile își doresc să găsească multiple soluții pentru limitarea răspândirii virusului SARS-C0V-2. Până în acest moment, cea mai eficientă metodă este vaccinarea, susțin experții în sănătate.
În acest sens, Florin Cîțu anunță că angajații în instituții publice, din zona asistenței sociale, vor trebui să dovedească faptul că au fost vaccinați sau, de asemenea, să ateste faptul că nu sunt infectați, cu ajutorul unui test COVID.
Acest lucru este esențial, mai ales în cazul angajaților care lucrează deschis cu publicul. Cel mai recent bilanţ, anunţat ieri de autorităţi, indică aproape 4.000 de noi infectări, dublu faţă de ziua precedentă. Au fost raportate, de asemenea, 96 de decese, iar la Terapie Intensivă sunt internaţi 675 de pacienţi, 10 dintre ei fiind minori.
Florin Cîțu, premierul României, oferă detalii despre proiectul de ordonanță care prevede implementarea noilor reguli pentru anjagații în instituții publice.
„Bună ziua! Am avut astăzi în şedinţa de guvern două ordonanţe în primă lectură, dar care sunt sigur că la care vom avea dezbatere în perioada următoare, despre care vom discuta în perioada următoare.
În primul rând am discutat despre un proiect de ordonanţă de urgenţă care stabilește că angajații în instituții publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării sau, în caz contrar, să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală. Acesta este un proiect de ordonanță în primă lectură”, declară Florin Cîțu, în timpul unei conferințe de presă, potrivit RADOR.
Florin Cîți asigură, de asemenea, că spitalele vor fi pregătite pentru valul 4, iar unitățile medicale vor fi suplimentate cu paturi ATI.
„Domnul ministru al sănătăţii interimar m-a asigurat că deja sunt în plus 200 de paturi, din momentul în care a preluat acest mandat. Ştiţi foarte bine că am spus chiar de la încheierea valului 3 că nu vreau să se modifice nimic în ceea ce privește paturile COVID și secţiile ATI. Am aflat, bineînţeles, după aceea că s-au modificat, sunt mai puține paturi decât erau inițial.
Domnul ministru Cseke are acelaşi mandat din partea mea, să meargă către 1600 de paturi cât mai rapid în secțiile ATI.
Bineînțeles, toate resursele, așa cum am făcut și până acum, vor fi alocate Ministerului Sănătății, dacă este nevoie. În Legea bugetului scrie foarte clar că Misterul Sănătății poate să realoce resurse în interiorul ministerului dacă sunt cheltuieli pentru vaccinare. De exemplu, dacă erau… au rămas 400 de milioane de lei necheltuiți sunt alocate pentru campania de vaccinare prin intermediul medicilor de familie, aceștia puteau fi redirecționați pentru altceva.
În același timp, m-am asigurat că se va face plata în această săptămână pentru centrele de vaccinare, se va face plata la zi și vom continua în acest sens în perioada următoare”, adaugă premierul Florin Cîțu.
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…