Din cuprinsul articolului
Începând cu data de 21 martie, restaurante, cafenelele și magazinele alimentare sunt obligate să aplice o serie de măsuri pentru reducerea risipei alimentare.
Începând de joi toate localurile trebuie să afișeze vizibil, fie la intrarea în restaurant, fie în meniu că există posibilitatea ca oamenii să-și ia la pachet mâncarea pe care nu reușesc să o consume în local.
Unii patroni de restaurante făceau asta şi până acum, dar de joi regula este obligatorie pentru toţi.
Clienții nu vor mai plăti nimic pe recipiente, al căror cost va fi suportat de local, restaurant sau cafenea
În ce privește magazinele alimentare, acestea trebuie să ieftinească alimentele care se apropie de data de expirare sau să le doneze unor ONG-uri sau adăposturi pentru animale.
Aceste măsuri fac parte din legea risipei alimentare, promulgată recent de preşedintele Iohannis. România este campioana Europei la risipa alimentară. În țara noastră se aruncă anual peste 2,5 milioane de tone de alimente.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…